MasterChef: Kuningatar – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 400 g vadelmia
- 100 g keltuaista
- 150 g creme fraichea
- 100 g sokeria
- 8 kpl liivatetta
- 400 g kermaa
- 0,5 l pakastemustikoita
- 1 dl vettä
- 100 g hillosokeria
- 500 g vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 200 g sokeria
- 6 kpl keltuaista
- 250 g kermaa
- 250 g maitoa
- 75 g sokeria
- 100 g keltuaisia
- 400 g vadelmia
- 200 g mustikoita
Valmistusohje
Kypsennä keltuaiset, creme fraiche ja sokeri 83 asteeseen. Lisää liotettu liivate. Aja tehosekoittimessa vadelmien kanssa. Siivilöi ja lisää kevyesti vatkattu kerma. Laita muottiin mustikkasydämen kanssa.
Keitä mustikoita hillosokerin kanssa 15min. Siivilöi pellille ja jäähdytä. Stanssaa moussen sisään.
Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Nypi voi vehnäjauhon joukkoon ja sekoita. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kypsä. Stanssaa moussen alle. Murusta loput crumbleksi jäätelön alle.
Kypsennä kerma, maito, sokeri ja keltuainen 83 asteeseen. Aja tehosekoittimessa marjojen kanssa ja laita jäätelökoneeseen tekeytymään.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka