MasterChef: Kyyhkymetsä – Petra V:n resepti

mc_eps13_annos_Petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kisattiin kaksintaistelussa ammattilaista vastaan.

Ainekset

  • 2 kyyhkyä
  • 3 sipulia
  • 6 maa-artisokkaa
  • 1 dl männyn neulasia
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl ricottaa
  • 3 perunaa
  • jäkälää
  • mäntyä
  • voita
  • kermaa
  • pikkelilientä
  • kantarelleja
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Paahda sipuleita ja maa-artisokkia hibachilla. Käsittele kyyhy ja ota ranka irti ja leikkaa paloiksi. Grillaa sitäkin hibachilla.

Keitä yhdessä kattilassa perunoita, toisessa maa-artisokkia ja kolmannessa pikkelilientä. Kaada kuuma pikkeliliemi pestyjen kanttarellien päälle.

Lisää kattilaan sipulit, maa-artisokat ja kyyhkyn rangat kattilaan. Keitä täysillä hetki.

Lisää männyt ja öljy blenderiin ja anna blendata noin 5 minuuttia täysillä. Siivilöi

Kuori kypsät maa-artisokat lusikalla. Friteeraa kupit rapeaksi. Friteeraa samassa öljyssä jäkälät ja mausta suolalla ja tryffelillä.

Mausta ricotta hienonnetulla ruohosipulilla, pikkelöidyllä. Täytä maa-artisokka kuoret pleittaus vaiheessa ricotalla ja pikkelöidyllä kantarellilla.

Huuhtele perunat ja kuori. Käytä puristimen läpi. Lisää kuuma kerma ja mäntyöljyä. Maista ja mausta suolalla.

Kuivaa kyyhky ja paista pinnat paistinpannulla. Lisää 120-asteiseen uuniin ja paista kunnes sisälämpö on 48-astetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.