MasterChef: Kyyhkymetsä – Petra V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kisattiin kaksintaistelussa ammattilaista vastaan.
Ainekset
- 2 kyyhkyä
- 3 sipulia
- 6 maa-artisokkaa
- 1 dl männyn neulasia
- 1 dl öljyä
- 1 dl sokeria
- 1 rkl ricottaa
- 3 perunaa
- jäkälää
- mäntyä
- voita
- kermaa
- pikkelilientä
- kantarelleja
- ruohosipulia
Valmistusohje
Paahda sipuleita ja maa-artisokkia hibachilla. Käsittele kyyhy ja ota ranka irti ja leikkaa paloiksi. Grillaa sitäkin hibachilla.
Keitä yhdessä kattilassa perunoita, toisessa maa-artisokkia ja kolmannessa pikkelilientä. Kaada kuuma pikkeliliemi pestyjen kanttarellien päälle.
Lisää kattilaan sipulit, maa-artisokat ja kyyhkyn rangat kattilaan. Keitä täysillä hetki.
Lisää männyt ja öljy blenderiin ja anna blendata noin 5 minuuttia täysillä. Siivilöi
Kuori kypsät maa-artisokat lusikalla. Friteeraa kupit rapeaksi. Friteeraa samassa öljyssä jäkälät ja mausta suolalla ja tryffelillä.
Mausta ricotta hienonnetulla ruohosipulilla, pikkelöidyllä. Täytä maa-artisokka kuoret pleittaus vaiheessa ricotalla ja pikkelöidyllä kantarellilla.
Huuhtele perunat ja kuori. Käytä puristimen läpi. Lisää kuuma kerma ja mäntyöljyä. Maista ja mausta suolalla.
Kuivaa kyyhky ja paista pinnat paistinpannulla. Lisää 120-asteiseen uuniin ja paista kunnes sisälämpö on 48-astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka