Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kyyhkymetsä – Petra V:n resepti

Julkaistu 26.04.2022 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kisattiin kaksintaistelussa ammattilaista vastaan.

Ainekset

  • 2 kyyhkyä
  • 3 sipulia
  • 6 maa-artisokkaa
  • 1 dl männyn neulasia
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl ricottaa
  • 3 perunaa
  • jäkälää
  • mäntyä
  • voita
  • kermaa
  • pikkelilientä
  • kantarelleja
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Paahda sipuleita ja maa-artisokkia hibachilla. Käsittele kyyhy ja ota ranka irti ja leikkaa paloiksi. Grillaa sitäkin hibachilla.

Keitä yhdessä kattilassa perunoita, toisessa maa-artisokkia ja kolmannessa pikkelilientä. Kaada kuuma pikkeliliemi pestyjen kanttarellien päälle.

Lisää kattilaan sipulit, maa-artisokat ja kyyhkyn rangat kattilaan. Keitä täysillä hetki.

Lisää männyt ja öljy blenderiin ja anna blendata noin 5 minuuttia täysillä. Siivilöi

Kuori kypsät maa-artisokat lusikalla. Friteeraa kupit rapeaksi. Friteeraa samassa öljyssä jäkälät ja mausta suolalla ja tryffelillä.

Mausta ricotta hienonnetulla ruohosipulilla, pikkelöidyllä. Täytä maa-artisokka kuoret pleittaus vaiheessa ricotalla ja pikkelöidyllä kantarellilla.

Huuhtele perunat ja kuori. Käytä puristimen läpi. Lisää kuuma kerma ja mäntyöljyä. Maista ja mausta suolalla.

Kuivaa kyyhky ja paista pinnat paistinpannulla. Lisää 120-asteiseen uuniin ja paista kunnes sisälämpö on 48-astetta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan reseptiMasterChef: Hirvitartar, kanttarellia, kuusimajoneesia ja tryffeliä – punainen joukkueMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Siiderillä maustettu Simpukkakeitto – Heinin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti