MasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.
Ainekset
- 1 viiriäinen
- 1 salottisipuli
- 10g rusinoita
- 150ml rommia
- 1tl paahdettuja fenkolin siemeniä
- 150ml kanalientä
- Lehti persiljaa
- Nokare voita
Salaatti
- ½ varhaiskaali
- Kyssäkaali
- Metsäsieniä
- Minttua järvikylä
- Meiramia järvikylä
Samppanja vinegretti
- 25 ml samppanja etikkaa
- Ripaus suolaa
- Mustaa pippuria myllystä
- 50 ml rypsiöljyä
- 25 ml kevyttä oliiviöljyä
Valmistusohje
VALMISTUS: Paahda fenkolin siemenet kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja kevyesti hienonna veitsellä. Paloittele viiriäinen neljään osaan, koivet ja rinnat erikseen. Leikkaa salottisipuli renkaiksi. Liota rusinat rommissa. Marinoi viiriäisen palat suolan ja fenkoli siementen kera.
Hienonna kaalit ohueksi suikaleeksi ja mausta samppanja vinegretillä. Ruskista viiriäisen palat pannulla ja kypsennä uunissa 175 astetta 5-8minuuttia. Paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää salottisipulit pannuun sekä liotetut rusinat. Flambeeraa rommilla. Siirrä lintu folioon ja lisää kanaliemi pannuun, redusoi eli keitä nestettä että jäljellä on vain puolet ½ , lisää lopuksi nokare voita ja persiljaa. Lisää lopuksi kaikki yrtit salaattiin ja tarjoile lämpimän viiriäisen, sienien ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite