MasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan resepti

MasterChef23_annos_PILVI_EPS03_kuva_juuli_aschan_sveins_2792

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.

Ainekset

  • 1 viiriäinen
  • 1 salottisipuli
  • 10g rusinoita
  • 150ml rommia
  • 1tl paahdettuja fenkolin siemeniä
  • 150ml kanalientä
  • Lehti persiljaa
  • Nokare voita

Salaatti

  • ½ varhaiskaali
  • Kyssäkaali
  • Metsäsieniä
  • Minttua järvikylä
  • Meiramia järvikylä

Samppanja vinegretti

  • 25 ml samppanja etikkaa
  • Ripaus suolaa
  • Mustaa pippuria myllystä
  • 50 ml rypsiöljyä
  • 25 ml kevyttä oliiviöljyä

Valmistusohje

VALMISTUS: Paahda fenkolin siemenet kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja kevyesti hienonna veitsellä. Paloittele viiriäinen neljään osaan, koivet ja rinnat erikseen. Leikkaa salottisipuli renkaiksi. Liota rusinat rommissa. Marinoi viiriäisen palat suolan ja fenkoli siementen kera.

Hienonna kaalit ohueksi suikaleeksi ja mausta samppanja vinegretillä. Ruskista viiriäisen palat pannulla ja kypsennä uunissa 175 astetta 5-8minuuttia. Paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää salottisipulit pannuun sekä liotetut rusinat. Flambeeraa rommilla. Siirrä lintu folioon ja lisää kanaliemi pannuun, redusoi eli keitä nestettä että jäljellä on vain puolet ½ , lisää lopuksi nokare voita ja persiljaa.  Lisää lopuksi kaikki yrtit salaattiin ja tarjoile lämpimän viiriäisen, sienien ja kastikkeen kera. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!