Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan resepti

Julkaistu 20.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.

Ainekset

  • 1 viiriäinen
  • 1 salottisipuli
  • 10g rusinoita
  • 150ml rommia
  • 1tl paahdettuja fenkolin siemeniä
  • 150ml kanalientä
  • Lehti persiljaa
  • Nokare voita

Salaatti

  • ½ varhaiskaali
  • Kyssäkaali
  • Metsäsieniä
  • Minttua järvikylä
  • Meiramia järvikylä

Samppanja vinegretti

  • 25 ml samppanja etikkaa
  • Ripaus suolaa
  • Mustaa pippuria myllystä
  • 50 ml rypsiöljyä
  • 25 ml kevyttä oliiviöljyä

Valmistusohje

VALMISTUS: Paahda fenkolin siemenet kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja kevyesti hienonna veitsellä. Paloittele viiriäinen neljään osaan, koivet ja rinnat erikseen. Leikkaa salottisipuli renkaiksi. Liota rusinat rommissa. Marinoi viiriäisen palat suolan ja fenkoli siementen kera.

Hienonna kaalit ohueksi suikaleeksi ja mausta samppanja vinegretillä. Ruskista viiriäisen palat pannulla ja kypsennä uunissa 175 astetta 5-8minuuttia. Paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää salottisipulit pannuun sekä liotetut rusinat. Flambeeraa rommilla. Siirrä lintu folioon ja lisää kanaliemi pannuun, redusoi eli keitä nestettä että jäljellä on vain puolet ½ , lisää lopuksi nokare voita ja persiljaa.  Lisää lopuksi kaikki yrtit salaattiin ja tarjoile lämpimän viiriäisen, sienien ja kastikkeen kera. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef: Hirvitartar, kanttarellia, kuusimajoneesia ja tryffeliä – punainen joukkueMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti