MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 10 kpl Tiikeri rapuja
- 1 dl Kalakastiketta
- 1 kpl Merileväarkki
- 1 kpl Tuore chili
- 1 kpl Kuivattu chili
- 2 dl Riisi
- 4 kpl Kaffir limen lehtiä
- 1 pnt Korianteria
- 1 pnt Thai-basilikaa
- 0,5 dl Osterikastiketta
- 2 Pientä porkkanaa
- 4 Pientä kesäkurpistaa
Valmistusohje
Paahda riisi kuivalla pannulla kullan ruskeaksi. Jauha morttelissa tasaiseksi jauhoksi.
Laita kattilaan 4 dl vettä, kalakastike, merilevä arkki, puolikas kuivattu chili, limen lehdet, puolipunttia korianteria, puoli punttia thaibasilikaa ja osterikastiketta. Keitä lientä hieman kasaan. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
Putsaa tiikeriravut. Mausta suolalla, öljyllä ja soijalla. Grillaa kuumalla grillillä noin minuutti per puoli. Silppua loppu korianteri ja chili hienoksi silpuksi. Siivuta porkkana ja kesäkurpitsa ohueksi. Ryöppää tarvittaessa porkkanoita nopeasti.
Paahda pannulla muutama pistaasi pähkinä ja jauha morttelissa tasaiseksi muruksi. Laita rapuja lautasen pohjalle, lisää noin ruokalusikallinen riisijauhetta rapujen ympärille. Laita porkkana ja kesäkurpitsa ja niiden päälle silputtu chili ja korianteri. Laita päällimmäiseksi hyppysellinen pistaasipähkinä rouhetta.
Kaada kuuma liemi lautaselle viimeisenä juuri ennen tarjoilua. Liemi kypsentää lautasella olevat kasvikset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan