MasterChef: Siiderillä maustettu Simpukkakeitto – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 3 Granny Smith omenaa
- 3 dl Omenasiideri
- 2 dl Kalalientä
- 4 Salottisipulia
- 3 kpl Pientä fenkolia
- 2 Kynttä valkosipulia
- 1 rkl Voita
- 2 dl kermaa
- 200 g Sinisumpukoita
- 4 kpl Kampasimpukkaa
- Leipää
- 2 prk Smetanaa
- 1 tl Mätiä
- Sitruunaa maun mukaan
Valmistusohje
Pilko sipulit, fenkolit ja omenat reiluiksi paloiksi ja kuullota voissa kattilassa hetken aikaa. Lisää omenasiideri ja kalaliemi. Keitä lientä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja jatka kasaan keittämistä kattilassa. Pilko omenaa myös pieniksi kuutioiksi sivuun. Lisää lopuksi kerma ja keitä hetki kokoon. Lisää huuhdellut sinisimpukat sekä omenakuutiot keittoon ja anna kypsyä kannen alla 10min, kunnes simpukat aukeavat. Mausta vielä suolalla ja hyppysellisellä sokeria. Siivilöi simpukat ja omenakuutiot pois liemestä ja kaada liemi tarjoilukannuun.
Kuutio kampasimpukat pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja kokoa pieni kasa lautasen pohjalle. Lisää lautaselle kypsennettyjä sinisimpukoita, varmista että käytät vain auenneita. Lusikoi lautaselle myös liemessä keittyneitä omenakuutioita ja koristele halutessasi hieman tillillä.
Pilko valkosipulia ja laita pannulle rypsiöljyn kanssa. Paahda leipään kaunis kullanruskea pinta. Vatkaa smetana kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon mätiä. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Lisää mätismetana jäähtyneiden leipien päälle.
Tarjoile keitto kaatamalla kuuma keittoliemi lautaselle. Nauti leipien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut