Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Siiderillä maustettu Simpukkakeitto – Heinin resepti

Julkaistu 21.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.

Ainekset

  • 3 Granny Smith omenaa
  • 3 dl Omenasiideri
  • 2 dl Kalalientä
  • 4 Salottisipulia
  • 3 kpl Pientä fenkolia
  • 2 Kynttä valkosipulia
  • 1 rkl Voita
  • 2 dl kermaa
  • 200 g Sinisumpukoita
  • 4 kpl Kampasimpukkaa
  • Leipää
  • 2 prk Smetanaa
  • 1 tl Mätiä
  • Sitruunaa maun mukaan

Valmistusohje

Pilko sipulit, fenkolit ja omenat reiluiksi paloiksi ja kuullota voissa kattilassa hetken aikaa. Lisää omenasiideri ja kalaliemi. Keitä lientä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja jatka kasaan keittämistä kattilassa. Pilko omenaa myös pieniksi kuutioiksi sivuun. Lisää lopuksi kerma ja keitä hetki kokoon. Lisää huuhdellut sinisimpukat sekä omenakuutiot keittoon ja anna kypsyä kannen alla 10min, kunnes simpukat aukeavat. Mausta vielä suolalla ja hyppysellisellä sokeria. Siivilöi simpukat ja omenakuutiot pois liemestä ja kaada liemi tarjoilukannuun. 

Kuutio kampasimpukat pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja kokoa pieni kasa lautasen pohjalle. Lisää lautaselle kypsennettyjä sinisimpukoita, varmista että käytät vain auenneita. Lusikoi lautaselle myös liemessä keittyneitä omenakuutioita ja koristele halutessasi hieman tillillä.  

Pilko valkosipulia ja laita pannulle rypsiöljyn kanssa. Paahda leipään kaunis kullanruskea pinta. Vatkaa smetana kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon mätiä. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Lisää mätismetana jäähtyneiden leipien päälle.  

Tarjoile keitto kaatamalla kuuma keittoliemi lautaselle. Nauti leipien kera.  

Lisää aiheesta:

MasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti