Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Hirvitartar, kanttarellia, kuusimajoneesia ja tryffeliä – punainen joukkue

Julkaistu 19.10.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Ainekset

  • Hirvenulkofilettä 10 g / ruokailija
  • 125 g västerbottenjuustoa
  • 250 g kanttarelleja
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 l maitoa
  • 3 pnt lehtipersiljaa
  • Kuusi oksaa kuusta, vain neulaset
  • 1 l öljyä
  • 2 kpl kanamunaa
  • 4 kpl keltuaista
  • 2 rkl dijonia
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 dl soijaa
  • 1 pkt lasinuudeleita
  • Suolaheinää

Valmistusohje

Puhdista hirven file kalvottomaksi ja kuutioi pieneksi kuutioiksi. Mausta suolalla, pippurilla, soijalla ja öljyllä.

Sulata voi, sekoita jauhot sekaan kattilassa bechamelia varten. Lisää maito pikkuhiljaa ja kypsennä jauhot sekoittaen. Kun kastike on kypsää, sekoita joukkoon kanttarelli pölyä ja raastettu juusto. Anna kastikkeen pulpahtaa. Tarkista maku.

Ryöppää persilja ja kuusen vihreät neulaset. Jäähdytä ja valuta. Aja öljyn kanssa sileäksi, siivilöi ja  jäähdytä öljy. Tee öljystä ja munista sekä dijonista majoneesi ajaen kaikki sekaisin sauvasekoittimella.

Friteeraa nuudelit. Mausta kanttarellipölyllä.

Viimeistele annos raastetulla tryffelillä ja suolaheinällä sekä hopeapölyllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan reseptiMasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Kyyhkymetsä – Petra V:n reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti