Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

KEITTO

  • 1 kurpitsa
  • 1 Närpiön Vihanneksen chili
  • 2 dl kanalientä
  • + simpukan keittolientä
  • suolaa
  • seesamiöljyä

SIMPUKKASALAATTI

  • 500 g sinisimpukkaa
  • 2 shalottisipulia
  • pieni pala inkivääriä
  • pala galangaljuurta
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • Järvikylän thaibasilikaa ja korianteria
  • fingerlimeä

KURPITSAVARTAAT

  • pala myskikurpitsaa
  • Marinadi
  • 1 dl ssjmang tahnaa
  • ½ dl gochujang tahnaa
  • ½ dl punaviinietikaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kuori ja pilko myskikurpitsa. Puolita chili ja laita uuniin paahtumaan n. 40 min tai kunnes kurpitsa on kypsää.

Leikkaa kurpitsapalasta kolmion muotoista palaa ja laita varrastikkuun. Sekoita marinadin ainekset. Valele vartaita marinadilla ja grillaa tai kypsennä uunissa kypsäksi, n. 20 min.

Kuullota kattilassa shalottisipulia ja lisää mukaan pilkottua inkivääriä sekä galangalia. Lisää 2 dl valkoviiniä ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää puhdistetut sinisimpukat ja anna kypsyä kannen alla n. 10 min. Siivilöi liemi talteen. Irrota simpukoista lihat ja mausta suolalla, yrteillä ja fingerlimellä. 

Kaavi paahdettu kurpitsa lusikalla blenderiin. Lisää paahdettu chili, sekä kanalientä ja aja sileäksi. Ohenna muutamalla desillä simpukkalientä ja mausta suolalla sekä seesamiöljyllä.

Annostele kulhon pohjalle simpukkasalaattia. Kaada keitto joukkoon ja koristele kurpitsa vartaalla sekä yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhaa jalapenojogurttikastikkeella, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Naudanliha curry, Samun reseptiMasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kurpitsakeitto ruohosipuliöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Samun reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiHellapoliisin kana-kookoskeitto
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti