MasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun resepti

mc_eps4_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • Kultaotsa-ahven
  • 1 sitruuna
  • 6 kynttä valkosipulia
  • 1 prk san marzano -tomaatti
  • nippu oregano
  • 3 oksaa basilikaa
  • 1 dl ev-oliiviöljy
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 70 g vehnäjauho
  • 70 g 00-venhäjauho
  • 4 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Valmista pasta: 140g jauhoja, 4 kultuaista ja vähän valkuaista. Sekoita tasaiseksi ja muotoile palloksi. Kääri kelmuun ja vie jääkaappiin vetäytymään vähintään vartiksi.

Fileoi ahven, nypi ruodot ja laita jääkaappiin.

Marinara-kastike: ev-oliiviöljy pannulle, raasta sekaan viisi valkosipulin kynttä ja mausta suolalla. Kun valkosipulit ovat kuulottuneet, lisää käsin murskatut san marzano -tomaatit ja anna porista 15 minuuttia. silppua oreganoa ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla. Kun kastike on valmistunut 30 minuuttia, lisää basilikan oksat ja anna niiden lakastua kastikkeeseen n. viisi minuuttia. Sen jälkeen poista ne.

Mankeloi pasta ja valmista siitä ohutta nauhaa.

Viillä ahvenen fileisiin poikkisuuntaisia viiltoja nahkapuolelle n. puoliväliin lihaa. Paista kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin n. 3 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Käännä fileet ja laita pannulle valkosipulin kynsi ja nokare voita. Valele fileiden nahkoja kuumalla voilla n. minuutti. Nosta lepäämään.

Keitä pastat kunnolla suolatussa vedessä nopeasti ja lisää kastikkeeseen. Heilauttele pannua niin, että pasta ja kastike sekoittuvat.

Nosta pasta lautaselle ja lisää hieman kastiketta päälle. Nosta kala pastan päälle nahkapuoli ylöspäin ja mausta sitruunan kuorella. Koristele basilikan lehdellä, pippurilla ja ev-oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat