Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun resepti

Julkaistu 22.02.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • Kultaotsa-ahven
  • 1 sitruuna
  • 6 kynttä valkosipulia
  • 1 prk san marzano -tomaatti
  • nippu oregano
  • 3 oksaa basilikaa
  • 1 dl ev-oliiviöljy
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 70 g vehnäjauho
  • 70 g 00-venhäjauho
  • 4 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Valmista pasta: 140g jauhoja, 4 kultuaista ja vähän valkuaista. Sekoita tasaiseksi ja muotoile palloksi. Kääri kelmuun ja vie jääkaappiin vetäytymään vähintään vartiksi.

Fileoi ahven, nypi ruodot ja laita jääkaappiin.

Marinara-kastike: ev-oliiviöljy pannulle, raasta sekaan viisi valkosipulin kynttä ja mausta suolalla. Kun valkosipulit ovat kuulottuneet, lisää käsin murskatut san marzano -tomaatit ja anna porista 15 minuuttia. silppua oreganoa ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla. Kun kastike on valmistunut 30 minuuttia, lisää basilikan oksat ja anna niiden lakastua kastikkeeseen n. viisi minuuttia. Sen jälkeen poista ne.

Mankeloi pasta ja valmista siitä ohutta nauhaa.

Viillä ahvenen fileisiin poikkisuuntaisia viiltoja nahkapuolelle n. puoliväliin lihaa. Paista kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin n. 3 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Käännä fileet ja laita pannulle valkosipulin kynsi ja nokare voita. Valele fileiden nahkoja kuumalla voilla n. minuutti. Nosta lepäämään.

Keitä pastat kunnolla suolatussa vedessä nopeasti ja lisää kastikkeeseen. Heilauttele pannua niin, että pasta ja kastike sekoittuvat.

Nosta pasta lautaselle ja lisää hieman kastiketta päälle. Nosta kala pastan päälle nahkapuoli ylöspäin ja mausta sitruunan kuorella. Koristele basilikan lehdellä, pippurilla ja ev-oliiviöljyllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Latva-artisokkaa juutalaiseen tapaan ja antipasti, Samun reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kananpoika maatilalla, Samulin reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti