Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 1–2 kpl kanan rintafilettä
  • 1 ruukku valkosipuliruohoa
  • 200 g voita
  • 1,5 dl keittiön kuohukermaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 palsternakka
  • 200 g kantarelleja
  • suolaa
  • pippuria
  • etikkaa
  • 4 keltaista orvokkia

Valmistusohje

Renssaa kana ja ota rintafileestä nahka pois. Leikkaa valkosipuliruohosta hienoa chiffonadea. Pyöritä kananrintafilee pituussuunnassa tiukalle rullalle ja leivitä se valkosipuliruoholla ja suolalla, mutta jätä pieni osa vs-ruohoa koristeeksi. Kääri rulla tiukasti elmukelmuun ja tee elmukelmun päihin solmut (Voit tarvittaessa leikata pienet suikaleet kelmusta ja sitoa niillä kelmun päädyt). Laita vettä medium lämmölle kiehumaan ja laita ballotine sinne niin, että se juuri peittyy. Aseta lämpömittari kanaan ja odota, kunnes lämpötila nousee 75 asteeseen.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko puhdistetut, mutta ei kuoritut maa-artisokat pituussuunnassa 0.5 cm paksuisiksi paloiksi, rouhi päälle suolaa ja lorauta vähän rypsiöljyä tai pieniä nokareita voita. Paahda uunissa niin kauan kunnes ovat rapeita, n. 35min.

Kuori ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi perunat, palsternakka ja sipuli. Laita pannulle 50 g voita ja nosta lämpöä korkealle. Paahda ja kypsennä pannulla niin, että ne saa reilusti väriä ja sipulit karamellisoituu. Lisää kuohukermaa 1,5 dl sekaan niin, että se redusoituu. Lisää samalla vähän suolaa ja etikkaa. Laita sinekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä n.0.5 dl kermaa.

Pilko kantarellit ja kuullota ne n. 25 g voita.

Valitse kaunis (esim. kotimainen terracotan värinen savilautanen.) Laita pyrettä n. 1,5 dl lautasen keskelle. Pyöräytä lusikalla tasainen ympyrä, mutta tee keskelle kuoppa kanoille. Leikkaa ballotineista pyöreitä kiekkoja 2kpl yhteen annokseen ja asettele ne kellotaulussa numeroon 1 ja 7. Lisää kanakiekkojen kylkeen kuullotettuja kantarelleja. Asettele vielä päälle rapeat maa-artisokat ja koristele annos syötävillä kukilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Taikinoitua kuhaa, Antin reseptiMasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan reseptiMasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan reseptiMasterChef: Siikaa en papillote – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti