Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kananpoika maatilalla, Samulin resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kanan koipireittä
  • 200 g palsternakkaa
  • 100 g maa-artisokkaa
  • 1 keltasipuli
  • 3,3 dl keittiön kuohukermaa
  • 1 luumutomaatti
  • 100 g voita
  • rucolaa
  • korianteria
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria
  • valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Suolaa kanan koipireidet kauttaaltaan. Paista nahkapuolelta kuivalla pannulla, kunnes nahka on kunnolla ruskistunut. Laita lämpömittari kanaan, ja aseta sisälämpötilaksi 65 astetta ja laita kana uuniin kiertoilmalla 180 asteeseen. Leikkaa palsternakka ja maa-artisokka noin 2 cm paksuiksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Kaada kulhoon öljyä ja suolaa niin, että suolaa ja öljyä tarttuu juureksiin kauttaltaan. laita uunipellille ja uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi. 

Valmista yrttiöljy. Ota puoli punttia korianteria ja rucolaa ja laita blenderiin. Lisää 2 dl öljyä. laita blenderi voimakkaimmalle asetukselle ja anna pyöriä 2 minuuttia. Siivilöi öljy pulloon siivilän ja karitaliinan läpi.

Laita pannulle 100 g voita sekä puolikas pilkottu sipuli. Anna sipulin ruskistua. Leikkaa tomaatti viistoon 6 tasapaksuun osaan. Laita pannun lämpö pienelle ja laita tomaattisiivut voi-sipuli seokseen ja anna hautua. 5 minuutin kuluttua käännä tomaatit ympäri.

Ota valmiit juurekset pois uunista ja laita suoraan blenderiin. Lisää kerma, ripaus suolaa ja valkoviinietikkaa ja sokeria. Anna pyöriä blenderissä muutama minuutti. Siivilöi pyree saadaksesi samettisen lopputuloksen.

Laita pyree lautaselle ja lisää kanankoipi viereen. Laita tomaatit nojaamaan kanaa vasten. Viimeistele yrttiöljyllä ja yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kanankoivet ja palsternakkaperunapyree, Miikkan reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen reseptiMasterChef: Lämmin mansikkasalaatti – Santun reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti