MasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti

mc_eps3_tehtava_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 1,6 kg pohjanmaan hieho tomahawk pihvi
  • 8 perunaa
  • 2 tomaattia
  • 8 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl silputtua rakuunaa
  • 1 rkl silputtua salottia
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 dl kirkastettua voita
  • 2 dl pehmennetttyä voita
  • rapsiöljyä

Valmistusohje

Trimmaa tomahawk pihvi, paista pinnat grillissä ja sen jälkeen uunissa kunnes sisälämpö on 52 C. Kääri folioon ja anna levätä vähintään 10 minuuttia.

Leikkaa tomaatin kanta pois ja aseta kuumalle pannulle. Anna pinnan mustua ja laske lämpöä. Odota kunnes tomaatin koko massa on pehmennyt.

Leikkaa perunat kuution muotoikseksi ja leikkaa ne mandoliinilla ohuiksi levyiksi. Aseta levyt uunivuokaan yhtenä nippuna ja kaada nippu niin, että se muistuttaa kaatuneita dominoja. Valele pinta ja reunat kirkastetulla voilla, ripota päälle suolaa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes dominon kulmat ovat mustuneet.

Lämmitä rapsiöljyä kattilassa ja lisää valkosipulinkynnet. Anna kynsien pehmetä miedolla lämmöllä, valuta paperilla.

Pehmennä voi kulhossa ja sekoita mukaan salotti, rakuuna, ruohosipuli ja suolaa. Kaada voi tuorekelmun päälle ja rullaa pötköksi. Jäähdytä voi kylmässä tarjoilua varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.