Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti

Julkaistu 22.02.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 1,6 kg pohjanmaan hieho tomahawk pihvi
  • 8 perunaa
  • 2 tomaattia
  • 8 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl silputtua rakuunaa
  • 1 rkl silputtua salottia
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 dl kirkastettua voita
  • 2 dl pehmennetttyä voita
  • rapsiöljyä

Valmistusohje

Trimmaa tomahawk pihvi, paista pinnat grillissä ja sen jälkeen uunissa kunnes sisälämpö on 52 C. Kääri folioon ja anna levätä vähintään 10 minuuttia.

Leikkaa tomaatin kanta pois ja aseta kuumalle pannulle. Anna pinnan mustua ja laske lämpöä. Odota kunnes tomaatin koko massa on pehmennyt.

Leikkaa perunat kuution muotoikseksi ja leikkaa ne mandoliinilla ohuiksi levyiksi. Aseta levyt uunivuokaan yhtenä nippuna ja kaada nippu niin, että se muistuttaa kaatuneita dominoja. Valele pinta ja reunat kirkastetulla voilla, ripota päälle suolaa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes dominon kulmat ovat mustuneet.

Lämmitä rapsiöljyä kattilassa ja lisää valkosipulinkynnet. Anna kynsien pehmetä miedolla lämmöllä, valuta paperilla.

Pehmennä voi kulhossa ja sekoita mukaan salotti, rakuuna, ruohosipuli ja suolaa. Kaada voi tuorekelmun päälle ja rullaa pötköksi. Jäähdytä voi kylmässä tarjoilua varten.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kananpoika maatilalla, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan reseptiMasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin reseptiMasterChef: Lämmin mansikkasalaatti – Santun reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti