MasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 1,6 kg pohjanmaan hieho tomahawk pihvi
- 8 perunaa
- 2 tomaattia
- 8 valkosipulin kynttä
- 2 rkl silputtua rakuunaa
- 1 rkl silputtua salottia
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 dl kirkastettua voita
- 2 dl pehmennetttyä voita
- rapsiöljyä
Valmistusohje
Trimmaa tomahawk pihvi, paista pinnat grillissä ja sen jälkeen uunissa kunnes sisälämpö on 52 C. Kääri folioon ja anna levätä vähintään 10 minuuttia.
Leikkaa tomaatin kanta pois ja aseta kuumalle pannulle. Anna pinnan mustua ja laske lämpöä. Odota kunnes tomaatin koko massa on pehmennyt.
Leikkaa perunat kuution muotoikseksi ja leikkaa ne mandoliinilla ohuiksi levyiksi. Aseta levyt uunivuokaan yhtenä nippuna ja kaada nippu niin, että se muistuttaa kaatuneita dominoja. Valele pinta ja reunat kirkastetulla voilla, ripota päälle suolaa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes dominon kulmat ovat mustuneet.
Lämmitä rapsiöljyä kattilassa ja lisää valkosipulinkynnet. Anna kynsien pehmetä miedolla lämmöllä, valuta paperilla.
Pehmennä voi kulhossa ja sekoita mukaan salotti, rakuuna, ruohosipuli ja suolaa. Kaada voi tuorekelmun päälle ja rullaa pötköksi. Jäähdytä voi kylmässä tarjoilua varten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti