Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kukkakaali Flatbread – Ellan resepti

Julkaistu 15.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1dl vettä
  • 1dl turkkilaistajugurttia
  • n. 3dl jauhoja
  • oliiviöljyä
  • 1 kukkakaali, myös lehdet
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 sokeria
  • 1 prk kalamata oliiveja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterijauhetta

Valmistusohje

Sekoita vesi ja jugurtti, lisää jauhot ja vaivaa hetki, kunnes tasainen taikina

Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja pyörittele pellillä oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Lisää pellille myös valkosipulit kuorineen. Paista 180 asteessa kunnes kukkakaali saa väriä, voit käännellä välissä.

Sekoita hunaja vihreisiin oliiveihin ja paahda uunissa noin 15-20min

Kiehauta pikkeliliemi ja anna hieman jäähtyä. Valitse napakat ja pienet kukkakaalin lehdet. Lisää lehdet liemeen ja anna olla n.10min, valuta ja laita jääveteen kunnes jäähtyneitä ja valuta.

Paahda mantelirouhe, auringonkukan siemenet, chili, juustokumina, korianteri ja fenkolin siemet pannulla. Laita mortteliin ja hakkaa karkeaksi.

Laita monitoimikoneeseen (tai cutteriin) kalamataoliivit, paahdetut valkosipulit, loraus oliiviöljyä ja ½ sitruunan mehu

Sekoita jugurtti ja ½ sitruunanmehu, lisää n. 1rkl dukkah-mausteseosta ja ripus suolaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef Suomi: Aloo gobi, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiMasterChef: Täytetty munakoiso – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti