Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan resepti

Julkaistu 31.05.2022 18:59

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • riisipaperia
  • pkt tofua
  • ½ kurkku
  • porkkana
  • ½ mango
  • iso chili
  • 2 limeä
  • pätkä inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • kalakastiketta
  • kuivattua korianteria
  • chilijauhetta
  • mustia seesamin siemeniä
  • suolaa
  • 1 dl cashew pähkinöitä

Valmistusohje

Paahda kuivamausteita ja seesamin siemeniä pannulla ja laita kulhoon.

Kuivaa tofu kunnolla ja leikkaa kuutioiksi. Frittaa 180 öljyssä kunnes rapeita. Laita tofut ensin paperille jotta ylimäärinen öljy lähtee ja lisää kulhoon mausteiden kanssa kulhoon lisää reilusti suolaa.

Raasta inkivääri ja valkosipuli, leikkaa chili pieneksi ja laita kattilaan. Mittaa öljyt, sokeri, hunaja ja riisiviinietikka kattilaan ja anna kiehua noin 15 min välillä sekoittaen. Lisää 1 limen mehu ja keitä vielä 5 min. Tarkista maku.

Suikaloi mango, kurkut ja porkkanat, mausta kalakastikkeella, soijalla ja lime mehulla.

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes saavat väriä ja rouhi pienemmäksi.

Leikkaa saksilla riisipaperista suorakaiteita ja frittaa 180 asteisessa öljyssä. Paperit vain käytetään öljyssä kunnes ne puffaa ja ota pois paperin päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan reseptiMasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiMasterChef: Gyozat – Ellan reseptiMasterChef: Täytetty munakoiso – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti