Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun resepti

MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 särki
  • ½ fenkoli
  • ½ sipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 paprika
  • 5 dl kalalientä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl pernod-anisviinaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1,5 ps sahramia
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 tomaattia
  • 5 dl tomaattimehua
  • 3 g lesitiiniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl srirachakastiketta

Valmistusohje

Laita kattila keskilämmölle ja lisää 2 rkl rypsiöljyä. Suomusta särki, leikkaa 4 palaan ja laita kattilaan kypsymään pariksi minuutiksi. Leikkaa fenkoli, porkkana, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, freesaa 5 min. Lisää kattilaan 4 paloiteltua valkosipulinkynttä ja pussi sahramia, jatka paistamista n. minuutti.

Lisää keittoon paloitellut tomaatit, kalaliemi, valkoviini ja pernod. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 30 min.

Rouille: Pistä kapeaan korkeaan astiaan munankeltuainen ehjänä, sinappi, etikka, 2 dl öljyä ja 4 raastettua valkosipulinkynttä. Paina sauvasekoitin pohjaan, käynnistä ja nosta hiljalleen ylös. Tuloksena pitäisi olla aioli. Mausta suolalla, paprikajauheella, sahramilla ja srirachalla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tomaattivaahto: Kaada tomaattimehu laakeaan astiaan, lisää lesitiini ja peitä puoliksi tuorekelmulla. Sekoita sauvasekoittimella ilmaa mehuun niin, että saat vaahtoa. Anna levätä noin minuutti.

Soseuta keitto sileäksi, sekoita joukkoon n. 1 dl rouillea ja tarkista maku. Annostele keittoa lautaselle, lisää rouillea ja tomaattivaahtoa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Kukkakaali Flatbread – Ellan reseptiMasterChef: Täytetty munakoiso – Ellan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti