MasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, Pilvi
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Sitruunarisotto
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 banaanisalottisipulia
- 1 ½ dl risottoriisiä
- n. 4–5 dl kasvislientä
- n. 1 dl valkoviiniä
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- n. 50 g voita
- öljyä
- parmesaanijuustoa
- 0,5–1 dl kermaa
- 2 sitruunaa
Kasvisliemi
- ½ lanttu
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- 1 purjo
- 1 tomaatti
- suolaa
- n. 5 maustepippuria
- n. 5 mustapippuria
- n. 3 laakerinlehteä
- n. 1 l vettä
- voita
- öljyä
- persiljaa
Tillituille
- 60 g öljyä
- 50 g vettä
- 10 g vehnäjauhoja
- pieni nippu tilliä
- suolaa
Valmistusohje
VALMISTUS: Paista sipuleita ja kasviksia voi-öljyseoksessa kasvisliemeä varten. Kaada vesi joukkoon ja mausta. Anna kiehua 30–40 min. Siivilöi liemi.
Sekoita blenderillä tillituille ainekset. Kaada seos kuumalle pannulle pyöreään muotoon. Anna kuivua.
Aloita sitruunarisoton valmistus hienontamalla sipulit. Paista sipuleita voi-öljyseoksessa, lisää risottoriisi ja jatka hetki kuullottamista. Lisää joukkoon sitruunankuoriraastetta, sitruunan mehu, valkoviini ja valkoviinietikka. Hämmennä ja kun nesteet ovat imeytyneet riisiin, ala lisäämään kuumaa kasvislientä vähitellen. Odota aina, että lisäämäsi neste on imeytynyt ennen kuin lisäät sitä uudelleen.
Paitsi risottoa n. 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi kermaa ja parmesaaniraastetta. Leikkaa kuhafileestä sopivat palat ja leikkaa ruodot pois. Mausta kuha suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla n. kaksi minuuttia per puoli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti