Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Täytetty munakoiso – Ellan resepti

Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 chili
  • 3 isoa tomaattia
  • 2 tl jeeraa
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuri
  • loraus punaviinietikkaa
  • loraus soijakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • suolaa
  • 1 prk kikherneitä
  • suolaa, paprikajauhetta ja cayennepippuri
  • oliiviöljy
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1/2 kurkku
  • kourallinen minttua
  • 1 sitruunanmehu
  • suolaa
  • päälle fetaa
  • manteleita

Valmistusohje

Puolita munakoisot, tee pintaan viiltoja ja sivele öljyllä ja paista 225 asteisessa uunissa 25 min kunnes pehmeitä.

Pilko sipulit, chili ja tomaatit, lisää jeera, korianteri, paprikajauhe, cayennepippuri, punaviinietikka, soijakastike, sokeri ja suola hauduta miedolla lämmöllä noin 25 min.

Huuhtele kikherneet, laita pellille ja mausta öljyllä, cayennepippurilla ja suolalla. Paahda uunissa 220 noin 25 min, jos herneet rupeavat räjähtelemään laita päälle leivinpaperi.

Raasta kurkku ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna minttu. Sekoita minttu, jugurtti, kurkku ja sitruunan mehu.

Kaavi munakoisosta sisus tomaattikastikkeen joukkoon, sekoita, ja lisää täyte takaisin munakoison kuoreen, murustele feta päälle ja paahda vielä 5-10 min kunnes feta saa väriä.

Paahda manteleita kuivalla pannulla kunnes saavat väriä ja rouhi veitsellä.

Tarjoile paahdettujen kikherneiden, juguttikastikkeen, yrttien ja syötävien kukkien kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: Munakoisocrepet ja mangojugurtti – Petra V:n ja Santun reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiMasterChef: Gyozat – Ellan reseptiMasterChef: Kukkakaali Flatbread – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti