MasterChef: Täytetty munakoiso – Ellan resepti

mc_eps1_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 chili
  • 3 isoa tomaattia
  • 2 tl jeeraa
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuri
  • loraus punaviinietikkaa
  • loraus soijakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • suolaa
  • 1 prk kikherneitä
  • suolaa, paprikajauhetta ja cayennepippuri
  • oliiviöljy
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1/2 kurkku
  • kourallinen minttua
  • 1 sitruunanmehu
  • suolaa
  • päälle fetaa
  • manteleita

Valmistusohje

Puolita munakoisot, tee pintaan viiltoja ja sivele öljyllä ja paista 225 asteisessa uunissa 25 min kunnes pehmeitä.

Pilko sipulit, chili ja tomaatit, lisää jeera, korianteri, paprikajauhe, cayennepippuri, punaviinietikka, soijakastike, sokeri ja suola hauduta miedolla lämmöllä noin 25 min.

Huuhtele kikherneet, laita pellille ja mausta öljyllä, cayennepippurilla ja suolalla. Paahda uunissa 220 noin 25 min, jos herneet rupeavat räjähtelemään laita päälle leivinpaperi.

Raasta kurkku ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna minttu. Sekoita minttu, jugurtti, kurkku ja sitruunan mehu.

Kaavi munakoisosta sisus tomaattikastikkeen joukkoon, sekoita, ja lisää täyte takaisin munakoison kuoreen, murustele feta päälle ja paahda vielä 5-10 min kunnes feta saa väriä.

Paahda manteleita kuivalla pannulla kunnes saavat väriä ja rouhi veitsellä.

Tarjoile paahdettujen kikherneiden, juguttikastikkeen, yrttien ja syötävien kukkien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.