Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kamomillaa, Sitruunaa & Omenalunta

Julkaistu 07.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden viidennessä jaksossa tehtiin toisinta Pinja Paakkosen jälkiruokareseptistä.

Kamomilla mousse

  • 155 g täysmaitoa
  • 2 kpl liivatelehteä
  • 1.5 rkl kuivattua kamomilla kukkaa
  • 200 g valkosuklaata ( valhorna ivore 35 % )
  • 320 g vispikermaa

Sitruuna glaze

  • 3 kpl liivatelehteä
  • 75 g valkosuklaata (valrhona ivore 35%)
  • 50 g kermaa
  • 25 g sitruunamehua
  • 75 g sokeria
  • 75 g glukoosisiirappia
  • Ripaus keltaista väriainetta

Batak-pippurilla maustettu sitruuna curd

  • 100 g sitruunamehua
  • 100 g sokeria
  • 100 g kananmunan keltuaista
  • 50 g voita
  • 1 liivatelehti
  • Omena brunoise
  • Rouhittu batak-pippuri

Omenalumi

  • 70 g omenamehua
  • 70 g sokeria
  • 20 g situunamehua
  • 2 dl piimää

Valmistusohje

SUOSITELTU TYÖJÄRJESTYS: Kamomilla mousse, Sitruuna curd, Sitruuna glaze, Omenalumi, Kamomillamoussen dippaus glazeen ja Pleittaus.

KAMOMILLA MOUSSE: Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Liota liivatelehti kylmässä vedessä.

Kuumenna maito ja kuivatut kamomillan kukat kiehuvaksi. Lisää liotettu liivatelehti massaan. Kaada valkosuklaan päälle. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi.

Sekoita vatkattu kerma suklaan joukkoon kevyesti nostellen. Kaada pursotinpussiin. Pursota silikonimuotteihin ja tasoita pinta palettiveitsellä. Jäädytä pikapakastimessa niin pitkään kuin mahdollista ja vältä turhaan pikapakastimen avaamista.

SITRUUNA GLAZE: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Hienonna valkosuklaa veitsellä pieniksi paloiksi ja laita korkeaan kapeaan astiaan (esim. Litran mittakannuun).

Kuumenna kerma, sokeri, glukoosi noin 102 asteeseen. Lisää sitruunamehu ja liivate kermaan. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää pieni määrä keltaista väriainetta. Laita valmiin glazen päälle kelmu, niin että se osuu glazen pintaan ja jäähdytä huoneenlämmössä. Käyttölämpötila dippaukseen noin 35c

KAMOMILLA MOUSSEN GLEISSAUS: Ota pakkasesta jäinen muotitettu mousse. Paina nuppineula noin puoleenväliin moussea. Tarkista, että Glaze on noin 35 c lämpötilassa ja sekoita kevyesti. Dippaa mousse kokonaan ja laita ritilän päälle, jotta ylimääräinen glaze valuu pois. Kun mousse on hieman temperoitunut, ota nuppineula pois.

BATAK-PIPPURILLA MAUSTETTU SITRUUNA CURD: Kuumenna vesihauteessa sitruunamehu, sokeri ja kananmunan keltuainen. Sekoita vispilällä koko ajan kunnes keltuainen on kypsä eli seos on 82-84 astetta.  Nosta kattila sivuun hellalta. Lisää liotettu liivatelehti ja rouhittu batak pippuri maun mukaan. Jäähdytä noin 40-50 asteeseen asteeseen ja lisää voi sekaan. Jäähdytä viileäksii jääkaapissa tai pakastimessa mahdollisimman laakeassa astiassa, jotta jäähtyminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti. Kuutio omena brunoise ja sekoita jäähtyneeseen curdiin kuutiot.

OMENALUMI: Kuumenna omenamehu, sokeri kiehuvaksi kattilassa. Lisää sitruunamehu ja piimä. Kaada massa sifonipulloon ja lataa yhdellä patruunalla. Täytä kulho nestemäisellä typellä. ”Ammu” sifonilla typpeen samalla sekoittaen voimakkaasti vispilällä. ( Vispilällä on tarkoitus murskata lunta, ei varsinaisesti sekoittaa ) Siivilöi loppu typpi pois ja säilytä valmista omena lunta rasiassa pakkasessa.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Kiillota lautanen. Laita lusikalla lemoncurdia lautasen pohjalle. Nosta varovasti palettiveitsellä kamomillamousse. Koristele haluamillasi kukilla, batak-pippuri pölyllä ja yrteillä. Laita omenalumi tarjoilukippoon ja tarjoile se jäisenä annokseen pöydässä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Suklaakupu, appelsiinia ja karviaista, Josen reseptiKoko Suomi leipoo: Pikkutuntien paahteinen raparperipavlova, Juulian reseptiMasterChef: Basilika-gelato – Teemu V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Mustikkaunelma Koko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: TROPICAL XMAS-XPLOSION 2019!
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti