Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Suklaakupu, appelsiinia ja karviaista, Josen resepti

Julkaistu 02.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.

Karviasgeeli

  • 100 g karviaisia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 g agar agaria

Appelsiinigranita

  • 4 appelsiinia
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Suklaakupu

  • 200 g tummaa suklaata

Sokeroidut appelsiinin kuoret

  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 5 siivua appelsiinin kuorta

Valkosuklaaganache

  • 150 g valkosuklaata
  • 2 rkl Cointreauta
  • 1 dl kuohukermaa

Karviaisbrownie

  • 100 g sokeria
  • 100 g ruokosokeria
  • 100 g Valio voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 30 g karviaispyrettä
  • 0,5 tl hienoa merisuolaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

KARVIAISGEELI: Lisää karviaiset, vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 5 min. Painele karviaisista rakenne rikki ja lisää agar agar. Siivilöi kulhoon ja laita kulho kylmään. Säilytä karviaispyre.

APPELSIINIGRANITA: Sulata sokeri pienessä kattilassa kuumaan veteen ja lisää neljän appelsiinin mehu. Kaada laakealle alustalle ja laita pakastimeen. Pakastamisen aikana käy silloin tällöin rikkomassa rakenne, jotta granitasta tulee jäähilettä

SUKLAAKUPU: Temperoi tumma suklaa lämmittämällä vesihauteessa ensin 50 asteeseen. Jäähdytä sen jälkeen 28 asteeseen kylmässä vesihauteessa ja lämmitä uudelleen 32 asteeseen. Kaada kupuihin pieni kerros. Laita kylmään.

SOKEROIDUT APPELSIININ KUORET: Vedä kuorimaveitsellä mehustettujen appelsiinien kuorista viisi pitkää siivua. Pyri saamaan mukaan mahdollisimman vähän valkoista osaa. Lisää kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna kiehua hyvin miedosti noin 15 minuuttia

VALKOSUKLAAGANACHE: Lisää cointreau pieneen kattilaan ja haihduta alkoholi keittämällä. Lisää valkosuklaa ja kerma ja lämmitä kuumaksi, jotta suklaa sulaa kokonaan.

KARVIAISBROWNIE: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa sokerit ja kananmunat kevyeksi vaahdoksi. Leikkaa suklaa rouheeksi. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja karviaspyre keskenään ja lisää munien joukkoon. Lisää sulatettu voi. Kaada pieneen uunivuokaan tai muotteihin. Paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Irroita suklaakupu muotista ja laita lautaselle brownien päälle. Laita karviaisgeeli pieneen pulloon ja pursota lautaselle. Asettele sokeroidut appelsiininkuoret ja appelsiinigranita kauniisti lautaselle. Kaada kuuma valkosuklaaganache kuvun päälle tarjoilun aikana.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Omenablondie, Josen reseptiMasterChef Suomi: Kinuskiomena-crumble, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Valkosuklaa kupu, sitruuna crumblella, financier leivoksella ja vanilja-anglaise kastikeella, Then reseptiKoko Suomi leipoo: Kesän tuulahdus, Siirin reseptiMasterChef: Kamomillaa, Sitruunaa & OmenaluntaKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartaletti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti