MasterChef Suomi: Suklaakupu, appelsiinia ja karviaista, Josen resepti

MasterChef23_EPS09_annosJOSE_kuva_juuli_aschan_sveins_0188

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.

Karviasgeeli

  • 100 g karviaisia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 g agar agaria

Appelsiinigranita

  • 4 appelsiinia
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Suklaakupu

  • 200 g tummaa suklaata

Sokeroidut appelsiinin kuoret

  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 5 siivua appelsiinin kuorta

Valkosuklaaganache

  • 150 g valkosuklaata
  • 2 rkl Cointreauta
  • 1 dl kuohukermaa

Karviaisbrownie

  • 100 g sokeria
  • 100 g ruokosokeria
  • 100 g Valio voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 30 g karviaispyrettä
  • 0,5 tl hienoa merisuolaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

KARVIAISGEELI: Lisää karviaiset, vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 5 min. Painele karviaisista rakenne rikki ja lisää agar agar. Siivilöi kulhoon ja laita kulho kylmään. Säilytä karviaispyre.

APPELSIINIGRANITA: Sulata sokeri pienessä kattilassa kuumaan veteen ja lisää neljän appelsiinin mehu. Kaada laakealle alustalle ja laita pakastimeen. Pakastamisen aikana käy silloin tällöin rikkomassa rakenne, jotta granitasta tulee jäähilettä

SUKLAAKUPU: Temperoi tumma suklaa lämmittämällä vesihauteessa ensin 50 asteeseen. Jäähdytä sen jälkeen 28 asteeseen kylmässä vesihauteessa ja lämmitä uudelleen 32 asteeseen. Kaada kupuihin pieni kerros. Laita kylmään.

SOKEROIDUT APPELSIININ KUORET: Vedä kuorimaveitsellä mehustettujen appelsiinien kuorista viisi pitkää siivua. Pyri saamaan mukaan mahdollisimman vähän valkoista osaa. Lisää kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna kiehua hyvin miedosti noin 15 minuuttia

VALKOSUKLAAGANACHE: Lisää cointreau pieneen kattilaan ja haihduta alkoholi keittämällä. Lisää valkosuklaa ja kerma ja lämmitä kuumaksi, jotta suklaa sulaa kokonaan.

KARVIAISBROWNIE: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa sokerit ja kananmunat kevyeksi vaahdoksi. Leikkaa suklaa rouheeksi. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja karviaspyre keskenään ja lisää munien joukkoon. Lisää sulatettu voi. Kaada pieneen uunivuokaan tai muotteihin. Paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Irroita suklaakupu muotista ja laita lautaselle brownien päälle. Laita karviaisgeeli pieneen pulloon ja pursota lautaselle. Asettele sokeroidut appelsiininkuoret ja appelsiinigranita kauniisti lautaselle. Kaada kuuma valkosuklaaganache kuvun päälle tarjoilun aikana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!