Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pikkutuntien paahteinen raparperipavlova, Juulian resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 15.01.2024 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kahdeksannessa jaksossa tehtiin pavlova.

Pavlovasuukot

  • 6 kpl kananmunan valkuaisia
  • 3 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1,5 tl valkoviinietikkaa
  • 3 tl maissitärkkelystä
  • 1 ml suolaa
  • 0,5 dl pakastekuivattua vadelmajauhetta

Raparpericurd & raparperiremmit

  • 500 g raparperinvarsia
  • 4 kpl keltuaisia (hyödynnä pavlovasta jääneet)
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 0,5 dl vettä
  • 75 g voita
  • 1dl sokeria
  • 1 tl sitruunahappoa
  • Pinkkiä pastaväriä

Sveitsiläinen marenki

  • 4 kpl valkuaisia
  • 250 g erikoishienoa sokeria (Siro)

Mascarpone-konjakkikreemi

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 500 g mascarponea
  • 3 rkl konjakkia
  • 120 g tomusokeria

Valmistusohje

PAVLOVASUUKOT: Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Erottele keltuaiset valkuaisista apukuppia käyttäen ja lisää valkuaiset yleiskoneen kulhoon (jätä keltuaiset odottamaan). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kovaan vaahtoon sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon etikka, maissitärkkelys ja suola. Vatkaa, kunnes sokeri on sulanut (kokeile sormien välissä). Pursota pyöreän tyllan avulla 20 suukkoa. Levitä loppu marenki pellille. Ripottele pinnalle vadelmajauhetta ja paista 100 astetta 1,5 tuntia.

RAPARPERICURD ja RAPARPERIREMMIT: Paloittele 200 g raparperia pieniksi paloiksi. Laita paloiteltu raparperi kattilaan veden kanssa ja keitä pehmeäksi. Soseuta sauvasekoittimella ja vatkaa joukkoon keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys ja kiehauta curd koko ajan sekoittaen. Käännä lämpö pois ja anna kypsyä vielä jälkilämmöllä sekoitellen pari minuuttia. Vatkaa joukkoon kuutioitu voi, siirrä pursotinpussiin ja vie sitten jäähtymään (värjää tarvittaessa vaaleanpunaiseksi, jos raparperit ovat jättäneet curdin vihreäksi). Viipaloi loput noin 20 cm pitkät raparperit mandoliinilla kulhoon, lisää joukkoon puoli desiä sokeria, pyörittele liuskat sokerissa ja levitä pellille. Kuivata remmejä uunissa marengin kanssa 30 minuuttia. Ota remmit uunista ja pyörittele uudelleen sokerissa. Levitä lopuksi suurin osa remmeistä tarjoiluastialle renkaan muotoon. 

SVEITSILÄINEN MARENKI: Kuumenna valkuaiset ja sokeri yleiskoneen astiassa vesihauteessa 60 asteeseen (kunnes sokeri on sulanut). Vatkaa kiiltäväksi marengiksi. Laita pursotuspussiin jossa on pieni tähtitylla ja pursota tähtityllalla kranssi raparperiremmien päälle. Paahda kranssi kaasupolttimella.

MASCARPONE-KONJAKKIKREEMI: Sekoita konjakki hyvin ranskankermaan. Vatkaa vispikerma ja mascarpone kuohkeaksi ja mausta tomusokerilla. Lisää vielä konjakilla maustettu ranskankerma nopeasti vatkaten. Laita kreemi pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kreemistä 20 rengasta kranssin muotoon raparperiremmien ja sveitsiläisen marengin päälle. Laita raparpericurdia lusikalla kreemirenkaan sisään, täyte saa valua. Asettele kuppien päälle vielä hatut.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesän mausteinen pavlovakranssi, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Unelmaisen pehmeät raparperijuustokakkuset, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Kaukaa, mutta läheltä -maapallokakku, TiiaKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: Kahvileivos raparperisydämellä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti