Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: TROPICAL XMAS-XPLOSION 2019!

Kirsikka Lyhteilä
Julkaistu 16.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijat tuunaavat perinteisiä joululeivonnaisia uuteen uskoon.

Kaakaobreton

  • 65g keltuaisia
  • 125g sokeria
  • 125g voisula
  • 230g vehnäjauhoja
  • 30g kaakaojauho
  • 12g (n.2tl) leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Neilikalla maustettu suolakaramelli

  • 100g sokeri
  • 120g valkosuklaa
  • 140g kerma
  • 5g (n.1tl) jauhettua neilikkaa
  • 3g (n. ½ tl) suolaa

Ranskalainen marenki (”tonttulakkeihin”)

  • 70g valkuainen
  • 70g kidesokeri
  • 80g tomusokeri

Tähtianiksella ja vaniljalla maustettu karamellisoitu ananas

  • 200g tuoretta ananasta pilkottuna 3mm x 3mm kuutioiksi
  • 100g sokeria
  • 5 kpl tähtianiksia
  • 1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet eroteltuina

Passioncremeaux

  • 150g passionpyre
  • 45g keltuaisia (n.2kpl)
  • 1 kpl kananmunia
  • 50g sokeria
  • 1kpl liivatelehti
  • 50g voita

Sokerihuurretut kaakaonibsit

  • 35g vesi
  • 50g sokeri
  • 60g kaakaonibs
  • Ceylon-kanelilla ja inkiväärillä maustettu maitosuklaamousse

Custard

  • 150g kerma
  • 150g maito
  • 30g keltuainen
  • 15g sokeri
  • 4cm inkivääriä ohueksi viipaloituna
  • 5cm tanko ceylon-kanelia murskattuna

Mousse

  • 200g custard
  • 460g löysäksi vatkattua kermaa
  • 360g maitosuklaata
  • 3kpl liivatelehtiä

Punainen mirrorglaze

  • 150g vesi
  • 200g sokeri
  • 200g glukoosi
  • 135g kondensoitu maito
  • 5 liivatelehteä (n.16g)
  • 200g valkosuklaata
  • punaista elintarvikeväriä halutun värin saavuttamiseksi

Punainen kaakaovoi-kuorrute

  • 200g kaakaovoi
  • 200g valkosuklaa
  • punaista elintarvikeväriä halutun värin saavuttamiseksi
  • n.50g sokerihuurrettuja nibsejä

Valmistusohje

KAAKAOBRETON: Vatkaa keltuaiset ja sokeri lavalla (melalla) vaahdoksi. Lisää voisula ohuena nauhana (matalalla teholla). Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kauli massasta n.3mm paksu levy ja laita kylmään. Stanssaa levystä n.5cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja ja paista 180-asteessa n.5-6 minuuttia

NEILIKALLA MAUSTETTTU SUOLAKARAMELLI: Karamellisoi sokeri, kunnes kuplahtaa ja kuplat laskevat (n.160 astetta). Lisää kerma vähän kerrallaan (varo kuohuntaa). Lisää neilikka ja suola, anna kiehua pari minuuttia. Kaada kuuma seos valkosuklaan päälle ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä ennen käyttöä.

RANSKALAINEN MARENKI (”TONTTULAKKEIHIN”): Laita valkuaiset ja puolet kidesokerista yleiskoneen kulhoon ja vatkaa puoliteholla, kunnes vaahto alkaa kiinteytyä. Lisää loput kidesokerit ja nosta hieman tehoa. Vatkaa kiiltävä kaunis vaahto ja tämän jälkeen nostele siivilöity tomusokeri varovasti marengin joukkoon. Pursota marengista pyöreällä tyllalla kauniita tonttulakkeja pellille ja kuivaa 90-asteisessa uunissa n.70-90 minuuttia tai kunnes marengit ovat ihanan rapsakoita

TÄHTIANIKSELLA JA VANILJALLA MAUSTETTU KARAMELLISOITU ANANAS: Karamellisoi sokeri paistinpannulla. Lisää mausteet ja ananas. Pyörittele karamelli tasaisesti ananaksiin. Lisää rommi ja liekitä jos haluttaa. Keitä hiljalleen, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Jäähdytä ennen käyttöä.

PASSIONCREMEAUX: Sekoita kulhossa keltuaiset, kananmuna ja sokeri. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kiehauta passionpyre kattilassa ja kaada koko ajan sekoittaen keltuaisseoksen päälle. Kaada koko seos takaisin kattilaan ja kypsennä seosta koko ajan sekoittaen kunnes seos on kiehunut pari minuuttia hiljalleen. Kaada seos kuutioidun kylmän voin päälle. Purista liivatteista vedet pois ja lisää kuuman seoksen joukkoon. Poraa tasaiseksi sauvasekoittimella. Jäähdytä ja vatkaa jäähtynyt kreemi auki ennen käyttöä

SOKERIHUURRETUT KAAKAONIBSIT: Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää nibsit ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Kun lähes kaikki neste on haihtunut, pudota lämpö pois ja sekoita nibsejä voimakkaasti lämmönkestävällä lastalla, kunnes sokeri huurtuu nibsien ympärille. Jäähdytä pellillä tai laakeassa astiassa.

CEYLON-KANELILLA JA INKIVÄÄRILLÄ MAUSTETTU MAITOSUKLAAMOUSSE 

CUSTARD: Kiehauta maito, kerma ja mausteet kattilassa. Laita kansi (tai kelmu) kattilan päälle ja anna hautua n. 20 minuuttia. Sekoita keltuainen ja sokeri kulhossa. Siivilöi neste keltuaisseoksen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä matalalla lämmöllä 82-asteeseen, siivilöi ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, MerjaMasterChef: Kamomillaa, Sitruunaa & OmenaluntaKoko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”Koko Suomi leipoo: Appelsiini-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Riitan kesäinen valumakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

MOUSSE: Sulata suklaa puoliksi mikrossa tai vesihauteessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä custard kattilassa n.70-asteiseksi. Purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sekoita lämpimän custardin joukkoon. Lisää lämmin custard-seos puoliksi sulaneen suklaan joukkoon kolmessa osassa voimakkaasti sekoittaen. Kun suklaa seoksen lämpötila on 35-40 astetta, nostele 1/3 kermavaahdosta joukkoon, tämän jälkeen nostele suklaa-kermaseos lopun kermavaahdon joukkoon.. Täytä haluamasi muotit/vuoat moussella ja jäähdytä (jäädytä)

PUNAINEN MIRRORGLAZE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi lähes kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sekoita kuumaan sokeriliemeen. Kaada kuuma sokeriliemi kondensoidun maidon ja valkosuklaan päälle, poraa tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää punainen väri ja poraa tasaiseksi emulsioksi. Käytä n.35-asteisena

PUNAINEN KAAKAOVOI-KUORRUTE: Sulata valkosuklaa ja kaakaovoi, sekoita tasaiseksi. Värjää punaiseksi ja sekoita joukkoon nibsit. Käytä n.35-asteisena.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti