Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Basilika-gelato – Teemu V:n resepti

Julkaistu 01.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Basilika gelato

  • 3 dl maito
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl glukoosisiirappi
  • 1 dl sokeri
  • 5 kpl kanamuna keltuainen
  • vaniljatanko 1 kpl
  • Basilika 1,5 ruukkua
  • Sitruunamelissa kastike
  • 1 ruukku sitruunamelissa
  • 2 rkl tomusokeri
  • 1 tl agar agar jauhe

Piparminttumousse

  • 0.5 prk mascarpone
  • 1 tl tomusokeri
  • 1 tl kuivattu piparminttu
  • Mauste crumble
  • 100 g voita
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 tl kuivattu neilikka
  • 0.5 tl kumina
  • 1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

GELATON VALMISTUS: Laita jäätelökone kylmenemään ennen kuin valmistat massan. Keitä kerma, maito, glukoosi ja vaniljatanko kiehuvaksi. Vatkaan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kun maitokerma seos kiehunut kaada lävikön läpi keltuaisvaahtoon ja sekoita jatkuvasti, lämmitä massa uudelleen 82- asteiseksi ja sen jälkeen kaada kuumana jäätelökoneeseen. Jäätelömassa tekeytyy n. 35 min tai kunnes kiinteää.

SITRUUNAMELISSAKASTIKE: Lisää 1 ruukku sitruunamelissaa ja 2 dl vettä tehosekoittimeen sekä tomusokeri. blendaa tasaiseksi. lisää neste kattilaan ja lisää agar agar jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja kun hieman jäähtynyt laita pursotin pussiin.

PIPARMINTTUMOUSSE: Jauha kuivattu piparminttu morttelissa hienoksi jauhoksi. Kaada lävikön läpi mascarponen ja tomusokerin sekaan, sekoita tasaiseksi ja kaada massa pursotinpussiin.

MAUSTECRUBLE: Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperille n. 0.5 cm paksuiseksi levyksi. Paista 190 asteisessa uunissa n. 10 min tai kunnes pinta kullan ruskea. Anna jäähtyä ja riko levy muruksi.

PLEITTAUS: Aseta crumble lautasen pohjalle, lisää gelatopallo, sekä 3 sormenpään kokoista torttua piparminttumoussea. Kaada sitruunamelissa kastike päälle ja koristele kukilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pikkutuntien paahteinen raparperipavlova, Juulian reseptiMasterChef: Kamomillaa, Sitruunaa & OmenaluntaKoko Suomi leipoo: TROPICAL XMAS-XPLOSION 2019!Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti