MasterChef: Piknik Toscanassa – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Burrata
- 4 palloa mozzarella juustoa
- 200 g ricotta juustoa
- 1 sitruunan kuori
- 1 rkl suolaa
- 3 dl kermaa
- tryffeliöljy
Basilikapesto
- 3 ruukkua basilikaa
- 0,5 dl pinjansiemenet
- 1 dl pecorino juusto
- 0,5 dl oliiviöljy
Paahdetut tomaatit
- 4 kpl tomaattia
- 4 rkl oliviiöljy
- 2 rkl sitruunaetikka
- 1 tl suola
- 1 tl pippuri
- 5 oksaa timjamia
Valmistusohje
BURRATA: Leikkaa mozzarellat pieniksi paloiksi. Laita kuumaan veteen, niin kuumaa että juuri pystyy kättä pitämään. Täytteeseen kaada kerma kulhoon, lisää ricotta, tryffeliöljy, sitruunan kuori raastettuna. Kun mozzarella muotoutunut yhdeksi palloksi joustavaksi revi suikaleita noin puolet massasta ja lisää täytteen joukkoon. Loppu massa jaa kahdeksi palloksi ja levitä kämmenelle reunat ohuina. lisää täyte ja rullaa kiinni sipulin muotoiseksi nyytiksi.
BASILIKAPESTO: Lisää kaikki ainekset mortteliin ja tee tahnaksi.
PAAHDETUT TOMAATIT: Pilko tomaatit ja lisää mausteet, paahda 200-asteisessa uunissa 25 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti