Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin resepti

Julkaistu 19.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 kpl Sitruunaruoho
  • 3 valkosipulin kynttä
  • inkivääriä
  • 1 chili
  • 2 kpl salottisipuli
  • 2 rkl sokeri
  • 3 rkl soija
  • 4 dl kookosmaito
  • kafir limen lehtiä
  • 1 lime mehu
  • 1 myskikurpitsa
  • 100 g jauho
  • 6 rkl vettä (voi korvata kookosmaidolla)
  • 2 rkl öljy
  • suola
  • 1 kurkku
  • vihreitä pitkiä papuja
  • minttua
  • korianteria
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 lime mehu
  • 1 salottisipuli
  • inkivääriä
  • valkosipulia

Valmistusohje

Leikkaa currun aineet pieniksi ja laita blenderiin. pyöritä tahnamaiseksi. Freesaa tahnaa pannulle öljyssä. Lisää kookosmaito ja hauduta 20min. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja paista kuumalla grillillä tai parilapannulla jotta kurpitsa saa pintaan väriä. Leikkaa kuutioiksi ja lisää currun joukkoon kypsymään loppuun.

Sekoita leivän aineet yhteen ja tee taikina joka juuri ja juuri irtoaa sormista. Laita kelmuun vetäytymään. Paista lopuksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä.

Leikkaa kurkku pieniksi tikuiksi. Lisää pavut. Sekoita muista aineksista (ei yrtit) morttelissä tahna ja mausta kurrku sekä pavut. Lisää lopuksi yrtit. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Myskikurpitsakeitto ja yrttiöljy, Erikan reseptiMasterChef Suomi: Kurpitsapyre, paahdettu kurpitsa & minttujogurttikastike, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkueMasterChef: Fiteeratut kasvispihvit ja wasabimajoneesia – Saijan resepti MasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti