MasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.
Ainekset
- 2 kpl Sitruunaruoho
- 3 valkosipulin kynttä
- inkivääriä
- 1 chili
- 2 kpl salottisipuli
- 2 rkl sokeri
- 3 rkl soija
- 4 dl kookosmaito
- kafir limen lehtiä
- 1 lime mehu
- 1 myskikurpitsa
- 100 g jauho
- 6 rkl vettä (voi korvata kookosmaidolla)
- 2 rkl öljy
- suola
- 1 kurkku
- vihreitä pitkiä papuja
- minttua
- korianteria
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl sokeria
- 1 lime mehu
- 1 salottisipuli
- inkivääriä
- valkosipulia
Valmistusohje
Leikkaa currun aineet pieniksi ja laita blenderiin. pyöritä tahnamaiseksi. Freesaa tahnaa pannulle öljyssä. Lisää kookosmaito ja hauduta 20min. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja paista kuumalla grillillä tai parilapannulla jotta kurpitsa saa pintaan väriä. Leikkaa kuutioiksi ja lisää currun joukkoon kypsymään loppuun.
Sekoita leivän aineet yhteen ja tee taikina joka juuri ja juuri irtoaa sormista. Laita kelmuun vetäytymään. Paista lopuksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
Leikkaa kurkku pieniksi tikuiksi. Lisää pavut. Sekoita muista aineksista (ei yrtit) morttelissä tahna ja mausta kurrku sekä pavut. Lisää lopuksi yrtit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa