MasterChef: Kukkakaalia kolmella tapaa ja oliivia – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.
Ainekset
- 1-2 kukkakaalia
- n. 2dl oliiveja
- 50 g voita
- n. 2rkl vaahterasiirapia
- n. 0.5dl kermaa
- 0,5 dl pähkinöitä
- 2 dl vettä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 kanelitanko
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje
Pilko oliivit pineksi ja kuivata uunissa kunnes ”rapisee”.
Pikkeliliemen kiehautus, pilko sinne pieniä kukkakaalin kukintoja ja hyvän näköisiä lehtiä.
Tee kukkakaalista ”pihvit” mausta suolalla, pippurilla ja vaahterasiirapilla, laita uuniin pehnemään, kun pehmeitä paita vielä pannulla ”pihviin” rapea pinta.
Laita oliivit cutteriin ja sekoita tasaiseksi massaksi, mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Laita kukkakaalin kukintoja myös suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, kun pehmeitä plendaa tasaiseksi ja mausta kermalla ja suolalla.
Pilko pähkinät ja kuullota voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit