Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kukkakaalia kolmella tapaa ja oliivia – Tiian resepti

Julkaistu 15.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1-2 kukkakaalia
  • n. 2dl oliiveja
  • 50 g voita
  • n. 2rkl vaahterasiirapia
  • n. 0.5dl kermaa
  • 0,5 dl pähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kanelitanko
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

Pilko oliivit pineksi ja kuivata uunissa kunnes ”rapisee”.

Pikkeliliemen kiehautus, pilko sinne pieniä kukkakaalin kukintoja ja hyvän näköisiä lehtiä.

Tee kukkakaalista ”pihvit” mausta suolalla, pippurilla ja vaahterasiirapilla, laita uuniin pehnemään, kun pehmeitä paita vielä pannulla ”pihviin” rapea pinta.

Laita oliivit cutteriin ja sekoita tasaiseksi massaksi, mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Laita kukkakaalin kukintoja myös suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, kun pehmeitä plendaa tasaiseksi ja mausta kermalla ja suolalla.

Pilko pähkinät ja kuullota voissa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti