Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Häränlihacarpaccio – Jennyn resepti

Julkaistu 15.02.2022 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Ainekset

  • härän ulkofile
  • 1 kananmuna
  • -2 dl rapsiöljyä
  • sopivasti suolaa ja pippuria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • sopivasti vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sinappia

Valmistusohje

Laita lihaan suolaa ja pippuri pintaan, ja vie kylmään, jotta se on helpompi leikata ohueksi

Tee majoneesi sauvasekoittimella. Lisää purkkiin rapsiöljy, kananmuna, sinappi, 0,5 tl suolaa, ja puolikkaan sitruunan mehu. Poraa pohjasta ylöspäin. Jaa majoneesi kahteen ja lisää toiseen osaan reilusti mustapippuria. Savusta toinen osa majoneesista ja laita kylmään kelmun kanssa.

Valmista näkkäritaikina jauhosta, vedestä, suolasta ja oliiviöljystä. Levitä ohueksi pellille ja paista 220 uunissa kypsäksi ja rapeaksi.

Ota liha pakkasesta, hiero pintaan lisää suolaa ja mustapippuria. Leikkaa hyvällä veitsellä todella ohueksi ja kaulitse vielä ohuemmaksi muovilevyn tai leivinpaperin alla.

Laita lautaselle ohkasia siivuja lihaa, lisää majoneesit ja näkkärin palaset. Lisää vielä suolaa pintaan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin reseptiMasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Mustikkainen lohi – Petran reseptiMasterChef: Rosepippuri Tartar – Teemu V:n reseptiMasterChef VIP: Sinihomejuusto-hampurilainen – Joel Harkimon resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti