MasterChef: Häränlihacarpaccio – Jennyn resepti

mc_eps2_tehtävä1_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Ainekset

  • härän ulkofile
  • 1 kananmuna
  • -2 dl rapsiöljyä
  • sopivasti suolaa ja pippuria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • sopivasti vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sinappia

Valmistusohje

Laita lihaan suolaa ja pippuri pintaan, ja vie kylmään, jotta se on helpompi leikata ohueksi

Tee majoneesi sauvasekoittimella. Lisää purkkiin rapsiöljy, kananmuna, sinappi, 0,5 tl suolaa, ja puolikkaan sitruunan mehu. Poraa pohjasta ylöspäin. Jaa majoneesi kahteen ja lisää toiseen osaan reilusti mustapippuria. Savusta toinen osa majoneesista ja laita kylmään kelmun kanssa.

Valmista näkkäritaikina jauhosta, vedestä, suolasta ja oliiviöljystä. Levitä ohueksi pellille ja paista 220 uunissa kypsäksi ja rapeaksi.

Ota liha pakkasesta, hiero pintaan lisää suolaa ja mustapippuria. Leikkaa hyvällä veitsellä todella ohueksi ja kaulitse vielä ohuemmaksi muovilevyn tai leivinpaperin alla.

Laita lautaselle ohkasia siivuja lihaa, lisää majoneesit ja näkkärin palaset. Lisää vielä suolaa pintaan.

Parhaat ruokaohjelmat