MasterChef: Häränlihacarpaccio – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.
Ainekset
- härän ulkofile
- 1 kananmuna
- -2 dl rapsiöljyä
- sopivasti suolaa ja pippuria
- 2 dl vehnäjauhoja
- sopivasti vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sinappia
Valmistusohje
Laita lihaan suolaa ja pippuri pintaan, ja vie kylmään, jotta se on helpompi leikata ohueksi
Tee majoneesi sauvasekoittimella. Lisää purkkiin rapsiöljy, kananmuna, sinappi, 0,5 tl suolaa, ja puolikkaan sitruunan mehu. Poraa pohjasta ylöspäin. Jaa majoneesi kahteen ja lisää toiseen osaan reilusti mustapippuria. Savusta toinen osa majoneesista ja laita kylmään kelmun kanssa.
Valmista näkkäritaikina jauhosta, vedestä, suolasta ja oliiviöljystä. Levitä ohueksi pellille ja paista 220 uunissa kypsäksi ja rapeaksi.
Ota liha pakkasesta, hiero pintaan lisää suolaa ja mustapippuria. Leikkaa hyvällä veitsellä todella ohueksi ja kaulitse vielä ohuemmaksi muovilevyn tai leivinpaperin alla.
Laita lautaselle ohkasia siivuja lihaa, lisää majoneesit ja näkkärin palaset. Lisää vielä suolaa pintaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti