Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin resepti

Julkaistu 21.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.

Ainekset

  • 1 dl Omenaviinietikka
  • 0,5 dl Sokeria
  • 1 kpl Kyssäkaali
  • Vettä
  • Cheddarjuusto
  • Tete du Moine -juusto
  • 6 Siivua pekonia
  • 6 Lehteä romaine-salaattia
  • 1 kpl Sitruuna
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 rkl Ryytisinappi
  • 2 dl Hellmans-majoneesia

Valmistusohje

Valmista ensin pikkelöity kyssäkaali. Lisää kattilaan 3 osaa vettä, 2 osaa sokeria ja 1 osa etikkaa. Kiehauta ja lisää viipaloitu kyssäkaali liemeen ja laita jääkaappiin viilenemään.

Puolita pekoniviipaleet ja laita ne kylmälle pannulle. Aseta hella keskilämmölle ja anna pekonin rasvan sulaa hiljalleen pannulle. Kun rasva alkaa tiristä, ala kääntelemään pekoneita ensin 1 min välein ja sitten useammin, kunnes molemmat pinnat ovat kullanruskeita mutta ilman palaneita kohtia. Voit hieman nostaa pannun lämpötilaa loppuvaiheessa mikäli pekoniin ei tule tarpeeksi väriä, mutta tällöin varo ettei pekoni pala. Nosta pekonit ritilän tai talouspaperin päälle jäähtymään.

Sekoita ryytisinappi majoneesin kanssa oman maun mukaan. Halkaise romainelehdet puoliksi ja pyörittele sitruunanmehussa ja oliiviöljyssä. Mausta raastetulla sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.

Viipaloi leipä ja raasta juusto. Asettele juustoa reilusti leipäpuolikkaiden päälle. Paista keskilämmöllä pannulla voissa. Lisää puolivälissä päälle kattilankansi, jotta juusto sulaa helpommin. Kun leivät on paistettu voit vielä käyttää mahdollisen ylijääneen juustoraasteen kuumalla pannulla nopeasti, ja kaataa sulaneen juuston leipien väliin. Kasaa leivät ja leikkaa ne keskeltä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Appelsiiniankkaa, Samun reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiMasterChef: Leipäjuustoa ja Pihviä – Niklaksen reseptiMasterChef: Sieni-pekonileipä – Heinin reseptiMasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti