MasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.
Ainekset
- 1 dl Omenaviinietikka
- 0,5 dl Sokeria
- 1 kpl Kyssäkaali
- Vettä
- Cheddarjuusto
- Tete du Moine -juusto
- 6 Siivua pekonia
- 6 Lehteä romaine-salaattia
- 1 kpl Sitruuna
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- 1 rkl Ryytisinappi
- 2 dl Hellmans-majoneesia
Valmistusohje
Valmista ensin pikkelöity kyssäkaali. Lisää kattilaan 3 osaa vettä, 2 osaa sokeria ja 1 osa etikkaa. Kiehauta ja lisää viipaloitu kyssäkaali liemeen ja laita jääkaappiin viilenemään.
Puolita pekoniviipaleet ja laita ne kylmälle pannulle. Aseta hella keskilämmölle ja anna pekonin rasvan sulaa hiljalleen pannulle. Kun rasva alkaa tiristä, ala kääntelemään pekoneita ensin 1 min välein ja sitten useammin, kunnes molemmat pinnat ovat kullanruskeita mutta ilman palaneita kohtia. Voit hieman nostaa pannun lämpötilaa loppuvaiheessa mikäli pekoniin ei tule tarpeeksi väriä, mutta tällöin varo ettei pekoni pala. Nosta pekonit ritilän tai talouspaperin päälle jäähtymään.
Sekoita ryytisinappi majoneesin kanssa oman maun mukaan. Halkaise romainelehdet puoliksi ja pyörittele sitruunanmehussa ja oliiviöljyssä. Mausta raastetulla sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi leipä ja raasta juusto. Asettele juustoa reilusti leipäpuolikkaiden päälle. Paista keskilämmöllä pannulla voissa. Lisää puolivälissä päälle kattilankansi, jotta juusto sulaa helpommin. Kun leivät on paistettu voit vielä käyttää mahdollisen ylijääneen juustoraasteen kuumalla pannulla nopeasti, ja kaataa sulaneen juuston leipien väliin. Kasaa leivät ja leikkaa ne keskeltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa