Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rosepippuri Tartar – Teemu V:n resepti

Julkaistu 22.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 100 g naudan ulkofile
  • 4 tl suola
  • 1 tl rose pippuri
  • 1 tl tabasco
  • 2 tl dijon sinappi
  • ¼ nippu kirveliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl rypsiöljy
  • 1 sitruuna
  • 1 peruna
  • lehtipersilja hyppysellinen koristeluun
  • 0.5 dl parmesaani juusto
  • 1 tl perunajauho

Valmistusohje

Tartar pihvi, ota lihasta siisti pala ilman rasvaa. Kuutioi veitsellä 3mm x 3 mm kuutioiksi. Paahda rosepippurit pannulla ja murskaa morttelissa kirvelin kanssa tahnaksi. Sekoita pippuri/kirveli tahna, dijon sinappi, tabasco, suola lihan kanssa, tarkista maku ja vie jääkaappiin maustumaan.

Sitruuna majoneesi. 1 kpl kananmuna sylinterinmuotoiseen kulhoon. lisää 1,5 dl öljyä sekä dijon sinappi sekä sitruuna. Sekoita majoneesiksi sauvasekoittimella aloittaessa pohjalta vetäen ylöspäin. Tarkista maku ja vie jääkaappiin maustumaan

Pommes shouffle. Leikkaa peruna mandoliinilla 1 mm paksuiksi levyiksi. Laita levyt paperin päälle kuivamaan n. 10 minuutiksi. Vaihda papereita välillä jotta imee kosteuden pois. Kun peruna levyt ovat ”kuivahkoja” lisää joka toisen pintaan perunajauhoa ja joka toiseen kananmunan valkuaista. Paina puolikkaat yhteen ja leikkaa muotilla 3 cm halkaisijaltaan oleviksi kiekoiksi. Friteeraa 170 c öljyssä kullan keltaisiksi, perunat pullahtavat pallon muotoisiksi sipseiksi.

Kokoa annos. Aseta tartar muotilla siististi ja paina keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan kananmunan keltuainen ehjänä, lisää ripaus suolaa ja koristele lehtipersiljalla. Lisää lautaselle sitruunamajoneesia ruokalusikallinen ja lisää päälle perunat. Raasta perunoiden päälle runsaasti parmesan juustoa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Rapukakkuja ja sitrussalaattia, Antin reseptiMasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan reseptiMasterChef: Sienipelmeni – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiMasterChef: Tartar – Teemu I:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti