Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin resepti

Julkaistu 14.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.

Ainekset

  • 200 g naudan sisäfilettä
  • 1 kpl salottisipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 10 kpl kaprista
  • 1 kpl limeä
  • Chilirouhetta
  • Parmesanjuustoa
  • Kähäräkaalia
  • Ranskalaista suolaheinää
  • Hienoa merisuolaa
  • Hienoa mustapippuria

Valmistusohje

Aloita leikkaamalla sisäfileestä kalvot pois, kun file on siistiä, tee ohuita siivuja (n. 0,5cm) leikkuulaudalle. Laita sisäfileen palat vierekkäin leivinpaperin päälle. Nuiji lihanuijalla ohueksi keskeltä sivuille. Siirrä carpaccio jääkaappiin.

Valmista majoneesi. Laita sauvasekoittimen kulhoon kananmuna sekä oliiviöljy, aseta sauvasekoitin pohjalle, käynnistä ja lisää öljyä ohuena nauhana kunnes majoneesi on muodostunut. Laita mukaan valkosipuli sekä limenkuorta raastettuna sekä mehua puristettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa salottisipuli ohueksi siivuksi. Frittaa 180 asteisessa öljyssä kunnes ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

Kasaa annos niin, että leikkaat carpacciosta annospaloja, ripota pintaan chilirouhetta, kaprista sekä majoneesia. Viimeistele friteeratulla sipulilla sekä parmesan juustolla. Koristele kähäräkaalilla ja ranskalaisella suolaheinällä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Sieni-pekonileipä – Heinin reseptiMasterChef: Tartar – Teemu I:n reseptiMasterChef: Tartar – Petra V:n reseptiMasterChef: Häränlihacarpaccio – Jennyn reseptiWagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesiaSavulampaanpaisti ”Scandinavian Carpaccio”
MasterChef-reseptitMasterChefAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti