MasterChef VIP: Sinihomejuusto-hampurilainen – Joel Harkimon resepti
MasterChef VIP -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ruokavaraston raaka-aineista hampurilainen.
Valmista pikkeliliemi kurkuille
- 3 dl vettä
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- Leikkaa kurkusta siivuja ja kaada liemi päälle. Anna maustua vähintään 30 min.
Sinihomejuustokastike
- Valmista sinihomejuustokastike sulattamalla aurajuustoa pannulla pienen kerman kera. Sekoita sulanut ja hieman jäähtynyt aurajuusto kermaseos majoneesiin. Lisää pihvin päälle reippaasti
Jauhelihapihvi
- sika nauta -jauhelihaa
- 1 sipuli
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Pilko sipulista pieniä kuutioita ja sekoita massaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla rasvassa kunnes pinta saanut väriä, laita vielä uuniin noin 10 min, jotta pihvit varmasti ovat kypsiä sisältä. Leikkaa hampurilaissämpylä puoliksii ja lämmitä paistinpannulla, jotta saa hieman väriä leikkauspinnoille. Lisää hampurilaisen väliin pihvi, vihreää salaattia, tomaatin viipaleita ja pikkelöityjä kurkkuja ja viimeistele aurajuustokastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti