MasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 3 keltuaista
- 1 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 80 g sokeria
- 1,5 rkl cointreauta
- 1 dl mantelirouhetta
- 0,5 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl kuivattua mansikkaa
- 300 g mansikkaa
Valmistusohje
Nypi voi, jauho, mantelirouhe ja 30 g sokeria muruksi. Paahda 170 asteisessa uunissa rapeaksi.
Sekoita keltuaiset ja 1,5 rkl sokeria. Vispaa kiehuvan veden päällä kunnes keltuaiset kypsyvät ja paksuuntuvat. Lisää asteittain cointreauta sekä appelsiinimehua ja jatka vispaamista kunnes maku on mielestäsi hyvä.
Maseroi puolet mansikoista appelsiininmehussa, sitruunamehussa ja 1 rkl sokerissa. Paloittele loput mansikat vasta asetellessasi annoksen lautaselle.
Lisää tomusokeri ja kuivattu mansikka tehosekoittimeen ja sekoita kunnes tulos on vaaleanpunainen pöly.
Aseta lautasen keskelle mansikat, reunalle mantelimurua ja mansikkapölyä. Kaada kastike marjojen päälle tarjoillessasi annoksen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa