MasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 3 keltuaista
- 1 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 80 g sokeria
- 1,5 rkl cointreauta
- 1 dl mantelirouhetta
- 0,5 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl kuivattua mansikkaa
- 300 g mansikkaa
Valmistusohje
Nypi voi, jauho, mantelirouhe ja 30 g sokeria muruksi. Paahda 170 asteisessa uunissa rapeaksi.
Sekoita keltuaiset ja 1,5 rkl sokeria. Vispaa kiehuvan veden päällä kunnes keltuaiset kypsyvät ja paksuuntuvat. Lisää asteittain cointreauta sekä appelsiinimehua ja jatka vispaamista kunnes maku on mielestäsi hyvä.
Maseroi puolet mansikoista appelsiininmehussa, sitruunamehussa ja 1 rkl sokerissa. Paloittele loput mansikat vasta asetellessasi annoksen lautaselle.
Lisää tomusokeri ja kuivattu mansikka tehosekoittimeen ja sekoita kunnes tulos on vaaleanpunainen pöly.
Aseta lautasen keskelle mansikat, reunalle mantelimurua ja mansikkapölyä. Kaada kastike marjojen päälle tarjoillessasi annoksen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti