MasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen resepti

mc_eps8_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 3 keltuaista
  • 1 appelsiinin mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 80 g sokeria
  • 1,5 rkl cointreauta
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 0,5 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 rkl kuivattua mansikkaa
  • 300 g mansikkaa

Valmistusohje

Nypi voi, jauho, mantelirouhe ja 30 g sokeria muruksi. Paahda 170 asteisessa uunissa rapeaksi.

Sekoita keltuaiset ja 1,5 rkl sokeria. Vispaa kiehuvan veden päällä kunnes keltuaiset kypsyvät ja paksuuntuvat. Lisää asteittain cointreauta sekä appelsiinimehua ja jatka vispaamista kunnes maku on mielestäsi hyvä.

Maseroi puolet mansikoista appelsiininmehussa, sitruunamehussa ja 1 rkl sokerissa. Paloittele loput mansikat vasta asetellessasi annoksen lautaselle.

Lisää tomusokeri ja kuivattu mansikka tehosekoittimeen ja sekoita kunnes tulos on vaaleanpunainen pöly.

Aseta lautasen keskelle mansikat, reunalle mantelimurua ja mansikkapölyä. Kaada kastike marjojen päälle tarjoillessasi annoksen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.