MasterChef: Eaton mess – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 4 valkuaista
- 3 rkl hienoa sokeria
- 1 tl etikka
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl hienoa sokeria
- mansikoita
Valmistusohje
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri varovaisesti ja lisää etikka. Levitä valmis valkuaisvaahto pellille ohueksi. Paista 140-astetta kiertoilma noin 35 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuutioi mansikat ja mausta sokerilla, sekä puolikkaan sitruunan mehulla.
Raasta pestyn sitruunan kuorta noin 1 tl.
Jäähdytä marenki ja riko palasiksi.
Aseta mansikat, vispikerma ja marenki kerroksittain esim. juomalaseihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti