MasterChef: Sitruunapossettia, marinoitua tyrniä, lakugeeliä ja tuorevuustomoussea – Vihreän joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 5 dl vispautuvaa kaurakermaa
- 500 g sokeria
- 110 g sitruunamehua
- 1 dl pakastetyrnejä
- 150 g tuorevuustoa
- Sitruunankuorta
- 1,5 dl lakupala
- 1 dl paahdettu pistaasi
Valmistusohje
Kiehauta kaurakerma ja 100 g sokeria ja anna kiehua hetki. Lisää sitruunamehu ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Jäähdytä hetki, kaada lautasille hyytymään ja laita kylmään.
Keitä sokeriliemi, 200 g sokeri ja 2 dl vesi. Kaada kuumana pakastetyrnien päälle. Jätä marinoitumaan.
Kiehauta loppu sokeriliemi ja lisää pandalakut, anna kiehua hetki jotta lakut pehmenevät. Aja tehosekoittimessa sileäksi.
Paahda pistaasit pannulla, anna jäähtyä ja rouhi.
Vatkaa tuorevuusto, sokeri ja pieni määrä kaurakermaa pallovatkaimella, mausta sitruunankuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka