Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Britakakku ja mansikkakastike – Ellan resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 2 kananmunaa, saman verran vehnäjauhoja ja sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2dl mantelijauhetta
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • loraus valkoviinietikkaa
  • 1 rasia tuorejuustoa
  • 250 g mansikoita
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuoriraaste
  • ripaus sokeria
  • kourallinen basilikaa
  • loraus konjakkia
  • 1/2 tomusokeria

Valmistusohje

VALMISTA KAKKU: Riko kananmunat lasiin ja mittaa kahteen muuhun lasiin saman verran jauhoja ja sokeria. Lisää jauhojen sekaan perunajauho ja leivinjauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, siivilöi jauhot vaahdon sekaan ja kääntele varovasti, lisää myös mantelijauhe. Levitä pohja ohueksi leivinpaperille.

Erottele valkuaiset ja vatkaa kulhossa, lisää sokeria vähitellen ja lorauta n. korkillinen viinietikkaa vatkauksen lopussa. Levitä ohueksi kerrokseksi taikina pohjan päälle ja paista n. 20min. Tarkkaile marenkia ettei tummu liikaa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Laita kattilaan puolet mansikoista ja 1rkl sokeria. Keitä hetki, jotta mansikat pehmenevät. Jäähdytä kulhossa, lisää basilika ja loraus konjakkia. Aja tasaiseksi kastikkeeksi. Laita kastike kulhoon ja kylmään odottamaan tarjoilua.

Laita loput mansikat kulhoon ja aja tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa limemehu, limen kuoriraaste, tuorejuusto ja tohusokeri. Lisää mansikkaa niin että saat tuorejuustoon makua ja väriä mansikasta, mutta älä tee liian juoksevaa. Laita pursotinpussiin ja kylmään odottamaan.

Paahda mantelit kuivalla pannulla, kunnes saavat väriä.

Leikkaa kakkupohjasta haluamasi muotoisia ja kasaa kakku. Purota väleihin tuorejuustoa, mansikka viipaleita ja mantelirouhette. Koristele mansikoilla ja basilikan lehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Appelsiinikakku ja saaristolaiskakku – Petra V:n reseptiMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaSalmiakkista: Emmin Salmiakkiaarre
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti