SOKERIKAKKUPOHJA: Sokerikakkupohja tehdään lasi-tyylillä, viiden kananmunan taikinaksi. Mittaa lasiin 5 kananmunaa ja sen jälkeen toisiin laseihin yhtä paljon sokeria ja jauhoja. Jauhojen suhde on tässä taikinassa 90% erikoisvehnäjauhoja ja 10% perunajauhoja. Vaniljasokerin voit lisätä sokerin sekaan ja leivinjauheen jauhoseokseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Kun seos on valmis, lisää jauhot siivilän läpi kolmessa erässä, nuolijalla varovasti sekoittaen. Voitele voilla tai vuokaspraylla kakkuvuoat ja jaa taikina vuokiin. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes puutikku tulee kuivana ulos. Anna jäähtyä hetki vuoissa, ja nosta pohjat sitten jäähtymään kakku ritilän päälle.
