MasterChef: Appelsiinikakku ja saaristolaiskakku – Petra V:n resepti

mc_eps14_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Ainekset

  • 1:1:1 kananmuna, vehnäjauho ja sokeri
  • 100 g ruskeaa voita
  • muutama ruisleipäpalanen
  • 1 prk smetanaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 prk turkkilaista jogurttia
  • 1 appelsiini
  • 100 g + 100 g valkosuklaata
  • 1 prk mascarponea
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 dl etikkaa
  • konjakkia

Valmistusohje

SAARISTOLAISKAKKU: Leikkaa ruisleivät cutterilla muruksi. Ruskista voi. Raasta ruisleipien joukkoon 1 appelsiini kuori. Kaada ruskistettu voi ruisleipämurun joukkoon. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Kaada ja painele massa vuoan pohjalle ja jäähdytä.

Kuutioi kylmäsavulohi, lisää ravut ja kaikki maitotuotteet kulhoon. Hienonna ruohosipulia ja tilliä ja punasipulia joukkoon. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää yhden appelsiininmehu kattilaan. Lisää 4 liivatelehteä kylmään veteen liukenemaan. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää liivatelehdet appelsiinimehun joukkoon. Vispaa appelsiiniliivate voimakkaasti täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele kakku.

APPELSSIINIKAKKU: Vispaa kanamunat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vehnäjauhot, leivinjauhetta sekoita. Lisää lopuksi hieman ruskistettua voita. Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin ja laita 160-asteiseen kiertoilmauunissa noin 30 minuutiksi.

Sulata valkosuklaa ja vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon myös mascarpone. Kaada valkosuklaa ohuena nauhana ja sekoita. Anna leävät jääkaapissa.

Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja kiehauta ne sokeri liemessä. Sulata sokeri pannulla ja lisää appelsiinit. Käännä ja lisää hieman konjakkia.

Purista 3 appelsiinin mehu ja lisää joukkoon hieman sokeria ja konjakkia. Kiehauta.

Paahda valkosuklaita uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Jäädytä tullut kakku ja leikkaa se puoliksi. Kostuta kakku appelsiini-konjakkiliemellä. Lisää päälle valkosuklaamascarpone täyte ja voit myös lisätä joukkoon hieman paahdettua valkosuklaata.

Koristele kakku semi-naked levittämällä kermavaahtoa lastalla. Lisää puolikuun muotoon paahdettua valkosuklaata. Tee appelsiineista ruusuja ja pursota mascarpone täytettä. Koristele myös kukilla ja tuoreella appelsiinilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!