Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Appelsiinikakku ja saaristolaiskakku – Petra V:n resepti

Julkaistu 03.05.2022 20:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Ainekset

  • 1:1:1 kananmuna, vehnäjauho ja sokeri
  • 100 g ruskeaa voita
  • muutama ruisleipäpalanen
  • 1 prk smetanaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 prk turkkilaista jogurttia
  • 1 appelsiini
  • 100 g + 100 g valkosuklaata
  • 1 prk mascarponea
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 dl etikkaa
  • konjakkia

Valmistusohje

SAARISTOLAISKAKKU: Leikkaa ruisleivät cutterilla muruksi. Ruskista voi. Raasta ruisleipien joukkoon 1 appelsiini kuori. Kaada ruskistettu voi ruisleipämurun joukkoon. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Kaada ja painele massa vuoan pohjalle ja jäähdytä.

Kuutioi kylmäsavulohi, lisää ravut ja kaikki maitotuotteet kulhoon. Hienonna ruohosipulia ja tilliä ja punasipulia joukkoon. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää yhden appelsiininmehu kattilaan. Lisää 4 liivatelehteä kylmään veteen liukenemaan. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää liivatelehdet appelsiinimehun joukkoon. Vispaa appelsiiniliivate voimakkaasti täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele kakku.

APPELSSIINIKAKKU: Vispaa kanamunat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vehnäjauhot, leivinjauhetta sekoita. Lisää lopuksi hieman ruskistettua voita. Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin ja laita 160-asteiseen kiertoilmauunissa noin 30 minuutiksi.

Sulata valkosuklaa ja vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon myös mascarpone. Kaada valkosuklaa ohuena nauhana ja sekoita. Anna leävät jääkaapissa.

Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja kiehauta ne sokeri liemessä. Sulata sokeri pannulla ja lisää appelsiinit. Käännä ja lisää hieman konjakkia.

Purista 3 appelsiinin mehu ja lisää joukkoon hieman sokeria ja konjakkia. Kiehauta.

Paahda valkosuklaita uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Jäädytä tullut kakku ja leikkaa se puoliksi. Kostuta kakku appelsiini-konjakkiliemellä. Lisää päälle valkosuklaamascarpone täyte ja voit myös lisätä joukkoon hieman paahdettua valkosuklaata.

Koristele kakku semi-naked levittämällä kermavaahtoa lastalla. Lisää puolikuun muotoon paahdettua valkosuklaata. Tee appelsiineista ruusuja ja pursota mascarpone täytettä. Koristele myös kukilla ja tuoreella appelsiinilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiKoko Suomi leipoo: Lauran KukkakedollaKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivosSalmiakkista: Emmin Salmiakkiaarre
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti