SAARISTOLAISKAKKU: Leikkaa ruisleivät cutterilla muruksi. Ruskista voi. Raasta ruisleipien joukkoon 1 appelsiini kuori. Kaada ruskistettu voi ruisleipämurun joukkoon. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Kaada ja painele massa vuoan pohjalle ja jäähdytä.
Kuutioi kylmäsavulohi, lisää ravut ja kaikki maitotuotteet kulhoon. Hienonna ruohosipulia ja tilliä ja punasipulia joukkoon. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää yhden appelsiininmehu kattilaan. Lisää 4 liivatelehteä kylmään veteen liukenemaan. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää liivatelehdet appelsiinimehun joukkoon. Vispaa appelsiiniliivate voimakkaasti täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele kakku.
APPELSSIINIKAKKU: Vispaa kanamunat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vehnäjauhot, leivinjauhetta sekoita. Lisää lopuksi hieman ruskistettua voita. Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin ja laita 160-asteiseen kiertoilmauunissa noin 30 minuutiksi.
