Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 23.01.2024 08:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kahdeksannessa jaksossa tehtiin pavlova.

Pavlova

  • 6 kpl kananmunan valkuaista
  • 3 dl siro sokeria
  • 1½ tl maissitärkkelystä
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 1½ t etikkaa

Raparperi curd-tahna

  • 3 dl tuoretta raparperiä
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 2 rk voita paloina

Kinuskikastike

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • Ripaus suolaa

Karamellisoidut mansikat

  • 500 g tuoreita mansikoita
  • 1½ dl vettä
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 kpl tähtianista
  • 1 kpl vaniljatanko

Koristeet/täyte

  • 120 g tuoreita mustikoita
  • 120 g tuoreita vadelmia
  • 120 g tuoreita karhunvadelmia
  • 1 puntti sitruunamelissan lehtiä
  • 4 dl Vispikermaa
  • 250 g mascarponea
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tomusokeria
  • 10 kpl syötäviä kukkia (orvokkeja

Valmistusohje

PAVLOVA: aita uuni lämpiämään 120 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, valkuaiseen ei saa mennä yhtään keltuaista.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissijauhot ja vaniljasokeri sokeriin ja lisää seosta vähän kerrallaanvalkuaisvaahtoon jatkaen vatkaamista niin, että lopputulos on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon etikkaa ja vatkaa vielä hetki. Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan n. 25-30cm:n ympyrä. Levitä lusikalla kerros valkuaisvaahtoa ympyrän reunoille.Pursota muutama pikkumarenki lisäksi. Nostele reunoille loppu vaahto ja nostele sitä hieman, että syntyy huippuja. Muotoile vielä keskikohtaa, että siihen jää kuoppa täytettä varten. Paista pohjaa 120 asteisessa uunissa 1.5-2 tuntia, kunnes pinta on oljenvaalea ja sisus kuin vaahtokarkkia. Anna jäähtyä.



RAPARPERI CURD-TAHNA: Paloittele raparperit. Laita raparperin palat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä pehmeäksi.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman. Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehumispisteeseen ja vähennä lämpöä hieman. Käytä marengeista jääneitä keltuaisia ja laita ne pyöreäpohjaiseen metallikulhoon. Lisää jäähtynyt raparperiseos. Nosta kulho kattilan päälle, jolloin metallikulho lämpenee vesihauteessa. Vatkaa seosta
kierrevatkaimella koko ajan, kunnes seos paksuuntuu n. 5-10 min. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voipalat. Sekoita kunnes voi on sulanut seokseen. 

KINUSKIKASTIKE: Keitä miedolla lämmöllä n.10-15 min, niin kauan, kunnes sakeutuu. Lisää suola. Jäähdytä.

KARAMELLISOIDUT: Laita paistinpannulle vesi, sokeri, tähtianis ja halkaistu vaniljatanko. Keitä seos paksuksi miedolla lämmöllä. Poista anis ja vaniljatanko. Laita halkaistut mansikat pannulle ja kääntele varovasti kuumassa seosliemessä muutama minuutti. Jäähdytä.

PAVLOVAN TÄYTTÖ JA KORISTELU: Laita Pavlova tarjoilualustalle. Vatkaa kerma/mascarpone vaahdoksi vaniljasokerin ja tomusokerin kera. Laita ensin kerros kermavaahtoa kranssin pohjalle. Seuraavaksi levitä tasaisesti kerman päälle raparpericurd ja sitten loput kerma/mascarbone päälle. Seuraavaksi laita karamellisoidut mansikat ja lusikoi lientä kerman ja reunojen päälle raidoiksi. Loput marjat asetellaan nätisti mansikoiden päälle. Valuta kinuskiraitoja kakun päälle. Viimeistele kakku sitruunamelissan lehdillä sekä orvokin kukilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Punajuuri-kääretorttu päärynä-auramoussella ja Puolukkakinuskipiirakka, SiiriKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti