Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan resepti

Julkaistu 14.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 1 Filee Kultaotsa-ahventa
  • 3 dl Vettä (kalaliemi)
  • 2 kpl Laakerinlehteä
  • 6 kpl Timjaminoksia
  • Suolaa
  • Kokonaisia valkopippureita
  • 4 kpl Jättikatkarapuja
  • 6 kpl Sinisimpukoita
  • 1 kpl Iso sipuli
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä
  • 5 kpl Isoa terttutomaattia
  • 1 kpl Fenkolia
  • 1 tl Sahramia
  • 1 rkl Sokeria
  • Voita paahtamiseen
  • Öljyä kuullottamiseen
  • 1 dl Valkoviiniä (tai pieni loraus valkoviinietikkaa)
  • 1 pnt Lehtipersiljaa
  • 2 dl Erivärisiä kirsikkatomaatteja

Piparjuurijäätelö

  • 150 g Smetanaa
  • 2 dl Punaista maitoa
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl Sokeria
  • 1 tl Suolaa

Valmistusohje

Kuumenna maito, smetana, sokeri ja suola. Lisää keltuaiset kuumaan nesteeseen ja vatkaa huolellisesti, mutta niin ettei keltuainen muutu kokkeliksi. Siirrä seos jäätelökoneeseen ja anna ajautua noin 40-45min.

Perkaa ja fileoi kultaotsa-ahven. Laita perkeet, valkopippurit, suolaa, laakerinlehti ja timjaminoksat pieneen määrään vettä kiehumaan. Pilko sipuli, valkosipuli sekä fenkoli ja kuullota ne öljyssä. Lisää valkoviini.

Kalttaa tomaatit, ja poista kovat kannat. Pilko kuoritut tomaatit ja lisää kuullotetun sipulin ja fenkolin kanssa. Siivilöi kalaliemi joukkoon. Mausta sahramilla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kiehua, kunnes sipuli on täysin kypsynyt. Laita sinisimpukat kiehumaan keiton mukaan (koosta riippuen 5-8minuuttia).

Paahda sillä välin kultaotsa-ahvenfileet ja kuoritut jättikatkaravut pannulla. Poista sinisimpukat keitosta ja soseuta keitto tehosekoittimessa. Pilko kirsikkatomaatit pieniksi ja hienonna lehtipersilja.

Laita lautaselle kultaotsa-ahvenfilee, jättikatkarapuja, sinisimpukoita, leikatut kirsikkatomaatit (suolaa sekä sokeria päälle ja tohota tomaattiin väriä). Koristele persiljalla. Tarjoile keitto erikseen pienestä kannusta ja kaada lautaselle juuri ennen syömistä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Possurulla ja mummon salaatti – Kristiinan reseptiMasterChef: Piikkikampelaa, samettikukkabernaise ja fenkolitrio – Kristiinan reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan reseptiMarokkolainen pata
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti