MasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 Filee Kultaotsa-ahventa
- 3 dl Vettä (kalaliemi)
- 2 kpl Laakerinlehteä
- 6 kpl Timjaminoksia
- Suolaa
- Kokonaisia valkopippureita
- 4 kpl Jättikatkarapuja
- 6 kpl Sinisimpukoita
- 1 kpl Iso sipuli
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 5 kpl Isoa terttutomaattia
- 1 kpl Fenkolia
- 1 tl Sahramia
- 1 rkl Sokeria
- Voita paahtamiseen
- Öljyä kuullottamiseen
- 1 dl Valkoviiniä (tai pieni loraus valkoviinietikkaa)
- 1 pnt Lehtipersiljaa
- 2 dl Erivärisiä kirsikkatomaatteja
Piparjuurijäätelö
- 150 g Smetanaa
- 2 dl Punaista maitoa
- 2 keltuaista
- 1 rkl Sokeria
- 1 tl Suolaa
Valmistusohje
Kuumenna maito, smetana, sokeri ja suola. Lisää keltuaiset kuumaan nesteeseen ja vatkaa huolellisesti, mutta niin ettei keltuainen muutu kokkeliksi. Siirrä seos jäätelökoneeseen ja anna ajautua noin 40-45min.
Perkaa ja fileoi kultaotsa-ahven. Laita perkeet, valkopippurit, suolaa, laakerinlehti ja timjaminoksat pieneen määrään vettä kiehumaan. Pilko sipuli, valkosipuli sekä fenkoli ja kuullota ne öljyssä. Lisää valkoviini.
Kalttaa tomaatit, ja poista kovat kannat. Pilko kuoritut tomaatit ja lisää kuullotetun sipulin ja fenkolin kanssa. Siivilöi kalaliemi joukkoon. Mausta sahramilla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kiehua, kunnes sipuli on täysin kypsynyt. Laita sinisimpukat kiehumaan keiton mukaan (koosta riippuen 5-8minuuttia).
Paahda sillä välin kultaotsa-ahvenfileet ja kuoritut jättikatkaravut pannulla. Poista sinisimpukat keitosta ja soseuta keitto tehosekoittimessa. Pilko kirsikkatomaatit pieniksi ja hienonna lehtipersilja.
Laita lautaselle kultaotsa-ahvenfilee, jättikatkarapuja, sinisimpukoita, leikatut kirsikkatomaatit (suolaa sekä sokeria päälle ja tohota tomaattiin väriä). Koristele persiljalla. Tarjoile keitto erikseen pienestä kannusta ja kaada lautaselle juuri ennen syömistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka