Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan resepti

MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kg suutari, perattu, kokonainen
  • 3 sitruunaa
  • 1 pnt persiljaa
  • 1 pnt meiramia
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 6 keskikokoista yleisperunaa
  • n. 20 kpl keltaisia ja punaisia luumutomaatteja
  • 1 terttu terttutomaatteja
  • 2 kpl San Marzano-tomaatteja
  • 8 kpl vihreää parsaa
  • 1 salottisipuli
  • 3 kananmunaa
  • 200 g voita
  • suolaa
  • mietoa oliiviöljyä

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 ⁰ C. Viipaloi kaksi pestyä sitruunaa, murskaa valkosipulinkynnet ja rouhi yrtit. Täytä kalan vatsa näillä. Suolaa kala reilusti päältä ja paista uunissa 40 minuuttia. 

Puolita puolet luumutomaateista ja aseta ne ja terttutomaatit uunipellille. Valuta päälle öljy, lisää suola ja paahda uunissa kalan kanssa n. 30 minuuttia. 

Viipaloi perunat 0,5 * 0,5 cm suikaleiksi ja kuivaa. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä 180 ⁰ C ja friteeraa perunat kolmesti. Valuta välissä talouspaperin päällä. Lisää lopuksi suola. 

Kalttaa San Marzano-tomaatit, puolita, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Puolita loput luumutomaatit, lisää ne ja tomaattikuutiot kulhoon. Lisää tilkka öljyä, mausta suolalla ja sekoita. 

Silppua salottisipuli ja kuullota pannussa öljytilkan kanssa hetki. Leikkaa parsoista kannat ja paista pannulla sipuleiden kanssa välillä käännelle noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi 50 g voita pannuun ja valele parsat. 

Sulata 150 g voita ja jäähdytä niin, että valkoinen hera valuu pohjalle. Sekoita teräskulhossa kolme keltuaista ja kolme ruokalusikallista vettä. Vatkaa vesihauteen yllä, kunnes koostumus kiinteytyy ja pinta hiukan vaahtoaa. Valuta joukkoon kirkastettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten, mausta suolalla ja sitruunamehulla. 

Nosta kala uunista, irrota nahka ja nostele lastalla liha irti rangasta. Nosta lautaselle perunat, parsat, tomaattisalaatti ja kalapalat. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: T-Luupihvi ja tomaattia kolmella tapaa – Niklaksen reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan reseptiMasterChef: Siikaa en papillote – Santun reseptiPysäytä väsymyksen noidankehä näillä resepteillä – kanttarellipasta, kaalilaatikko ja lohikiusaus
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti