Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marokkolainen pata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 120 g lanttua
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 g sahramia
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 dl yrttilientä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 1 ruukku korianteria
  • 3 dl couscous + 3 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa sipuli lohkoiksi, porkkana ohuiksi lanteiksi ja lanttu pieniksi kuutioiksi. Puolita chili, poista siemenet sekä kalvot ja suikaloi chilipalko. Kaada öljyä pataan, mielellään valurautaiseen. Lisää chilisilppu öljyyn, sirota joukkoon sahrami, juustokumina ja inkivääri ja kuullota muutama minuutti. Lisää sitten sipuli, porkkana ja lanttu ja paista vielä muutama minuutti.

2. Kaada joukkoon tomaatit ja laimenna yrttiliemellä. Kiehauta ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa puolikuiksi. Silppua korianteri. Lisää pataan kikherneeet, kesäkurpitsa ja aprikoosit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle puolet korianterista. Käytä loput koristeluun.

Kullankeltainen ja sahramilta, inkivääriltä ja aprikooseilta tuoksuva on tämä herkullinen kikhernepata, jonka ohjeen juuret ovat Pohjois-Afrikassa. Mitä pienemmiksi juureskuutiot leikataan, sitä lyhyempi kypsytysaika. Ellet halua pelkkää vihannesruokaa, voit tarjota lisänä esimerkiksi broileria.

3. Laita couscous ja suola kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna turvota 5 minuuttia ja sekoita kuohkeaksi. Tarjoile padan kanssa.

Lisää aiheesta:

Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraMonen pavun salaatti tomaattikastikkeessaKikhernecurryKikhernepata kuskusin keraJuureskeitto sahramin ja punaisten papujen keraPapu-linssicurry
KasvispataKevytKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata