Marokkolainen pata
Kullankeltainen ja sahramilta, inkivääriltä ja aprikooseilta tuoksuva on tämä herkullinen kikhernepata, jonka ohjeen juuret ovat Pohjois-Afrikassa. Mitä pienemmiksi juureskuutiot leikataan, sitä lyhyempi kypsytysaika. Ellet halua pelkkää vihannesruokaa, voit tarjota lisänä esimerkiksi broileria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl keitettyjä kikherneitä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 120 g lanttua
- 1 punainen chili
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/4 g sahramia
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 1 dl yrttilientä
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 10 kuivattua aprikoosia
- 1 ruukku korianteria
- 3 dl couscous + 3 ½ dl vettä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa sipuli lohkoiksi, porkkana ohuiksi lanteiksi ja lanttu pieniksi kuutioiksi. Puolita chili, poista siemenet sekä kalvot ja suikaloi chilipalko. Kaada öljyä pataan, mielellään valurautaiseen. Lisää chilisilppu öljyyn, sirota joukkoon sahrami, juustokumina ja inkivääri ja kuullota muutama minuutti. Lisää sitten sipuli, porkkana ja lanttu ja paista vielä muutama minuutti.
2. Kaada joukkoon tomaatit ja laimenna yrttiliemellä. Kiehauta ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa puolikuiksi. Silppua korianteri. Lisää pataan kikherneeet, kesäkurpitsa ja aprikoosit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle puolet korianterista. Käytä loput koristeluun.
3. Laita couscous ja suola kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna turvota 5 minuuttia ja sekoita kuohkeaksi. Tarjoile padan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut