MasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps9_annos_PIETARI_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • Ruisleipä tai ruiskorppujauho leivitykseen
  • 300 g Poron sisäpaisti
  • Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 Juuriselleri
  • 150 g Voita
  • Suolaa
  • 2 dl Täysmaitoa
  • 1 kpl Porkkanaa
  • 4 Rosmariinin oksaa
  • Kourallinen timjamia
  • 3 kpl Salottisipulia
  • Kourallinen boysenmarjoja
  • 5 dl Riistalientä
  • 1 dl Punaviiniä
  • Voita
  • 1,5 dl Vettä
  • 1 dl Sokeria
  • 0,5 dl Omenaviinietikkaa
  • 1 dl Kantarelleja
  • 1 kpl Kyssäkaali
  • 0,5 dl Boysenmarjaa
  • Timjamia
  • Rosmariinia

Valmistusohje

Tee ensin 1-2-3 pikkeliliemi (1 osa etikka, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) ja viipaloi liemeen mandoliinilla kyssäkaali. Stanssaa kyssäkaalit lanteiksi. Lisää pikkeliliemeen rosmariininoksia, timjamia sekä kantarellit. Laita viilenemään jääkaappiin.

Kastiketta varten pilko porkkanat sekä sipulit ja kuullota voissa. Lisää punaviini ja redusoi puoleen. Lisää riistaliemi ja yrtit ja redusoi taas puoleen. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä n. 50c. Lisää voi kuutioina koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kastike on hieman suurustunut ja siinä on kaunis kiilto. Tarkista suola.

Keitä juurisellerit kypsäksi maidossa. Lisää juurisellerit tehosekoittimeen ja kaada sekaan ruskistettua voita kunnes koostumus on silkkinen. Mausta suolalla.

Kokoa annos pursottamalla pyreetä lautaselle, asettele viereen pikkelssit ja leikattu poron paisti. Kaada kastike lautasen keskelle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!