Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin resepti

Julkaistu 04.04.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • Ruisleipä tai ruiskorppujauho leivitykseen
  • 300 g Poron sisäpaisti
  • Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 Juuriselleri
  • 150 g Voita
  • Suolaa
  • 2 dl Täysmaitoa
  • 1 kpl Porkkanaa
  • 4 Rosmariinin oksaa
  • Kourallinen timjamia
  • 3 kpl Salottisipulia
  • Kourallinen boysenmarjoja
  • 5 dl Riistalientä
  • 1 dl Punaviiniä
  • Voita
  • 1,5 dl Vettä
  • 1 dl Sokeria
  • 0,5 dl Omenaviinietikkaa
  • 1 dl Kantarelleja
  • 1 kpl Kyssäkaali
  • 0,5 dl Boysenmarjaa
  • Timjamia
  • Rosmariinia

Valmistusohje

Tee ensin 1-2-3 pikkeliliemi (1 osa etikka, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) ja viipaloi liemeen mandoliinilla kyssäkaali. Stanssaa kyssäkaalit lanteiksi. Lisää pikkeliliemeen rosmariininoksia, timjamia sekä kantarellit. Laita viilenemään jääkaappiin.

Kastiketta varten pilko porkkanat sekä sipulit ja kuullota voissa. Lisää punaviini ja redusoi puoleen. Lisää riistaliemi ja yrtit ja redusoi taas puoleen. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä n. 50c. Lisää voi kuutioina koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kastike on hieman suurustunut ja siinä on kaunis kiilto. Tarkista suola.

Keitä juurisellerit kypsäksi maidossa. Lisää juurisellerit tehosekoittimeen ja kaada sekaan ruskistettua voita kunnes koostumus on silkkinen. Mausta suolalla.

Kokoa annos pursottamalla pyreetä lautaselle, asettele viereen pikkelssit ja leikattu poron paisti. Kaada kastike lautasen keskelle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Päivän kala – Matiaksen reseptiMasterChef: Siiderillä maustettu Simpukkakeitto – Heinin reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Piikkikampelaa, samettikukkabernaise ja fenkolitrio – Kristiinan reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti