Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Possurulla ja mummon salaatti – Kristiinan resepti

Julkaistu 04.04.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • 500 g Porsaan sisäfile
  • 100 g Voita
  • Tuoretta timjamia
  • 2 Salottisipulia
  • 1 Omena
  • 4 Tuoretta luumua
  • 1 dl Parmesanraastetta
  • 1 l Kantarelleja
  • 4 dl Punaviiniä
  • 5 dl Lihalientä
  • 1 Iso juuriselleri
  • 2 Porkkanaa
  • 2 Laakerinlehteä
  • 10-15 Kokonaista valkopippuria
  • Mustapippuria myllystä
  • Suolaa
  • 0,5 l Sokeria (hedelmiin ja kastikkeeseen yhteensä)
  • Vesikrassin versoja
  • Retiisejä
  • 2 Keltaista porkkanaa
  • 0,5 l Tuoreita herneitä
  • 1 iso Raitajuuri
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • 4 Keitettyä munaa
  • Ruiskaunokin kukkia

Valmistusohje

Kuori omenat ja poista kivi luumuista. Keitä omenat ja luumut pienen sokerimäärän kanssa pehmeiksi.

Leikkaa sisäfileestä varovasti mahdollisimman iso levy ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesan ja leikkaa timjami pieneksi. Levitä juusto ja valutetut hedelmät lihalle ja rullaa.

Sido rulla uuninkestävällä langalla ja paista pannulla rullan pinta. Laita uuniin mittarin kanssa. Hae sisälämpöä 63-65 asteen väliin ja anna levätä foliossa noin 15 minuuttia.

Pilko shalottisipulit, porkkanat, juurisellerin pala ja kuullota voissa kattilan pohjalla.

Lisää punaviini, lihaliemi, suola, laakerinlehdet, timjamin oksia ja kokonaiset valkopippurit sekä pieni määrä sokeria. Keitä puoli tuntia, siivilöi ja keitä kasaan. Lisää voi.

Pilko retiisit, keltainen porkkana ja raitajuuri. (viipaleita ja raitajuuresta pieniä kuutioita). Sekoita keskenään salaattia varten. Valmista salaatinkastike valkoviinietikasta, sokerista, suolasta ja pippurista.

Sekoita kulhossa vesikrassinversot, pilkotut vihannekset, herneet ja kastike. Tee lopusta selleristä viipaleita, paista pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan reseptiMasterChef: Taimen ja palsternakka – Kristiinan reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Piikkikampelaa, samettikukkabernaise ja fenkolitrio – Kristiinan reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka