Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Antti Lukkarin signature dish

Julkaistu 05.10.2023 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden viidennessä jaksossa tuli toisentaa Antti Lukkarin annos.

Sveitsiläinen marenki

  • 100 g vettä
  • 13 g albuminaa
  • 50 g isomaltia
  • 80 g sokeria
  • 2,5 g sitruunahappoa

Crème pâtissière

  • 100 g maitoa
  • 20 g ruokosokeria
  • 24 g keltuaista
  • 12 g maissitärkkelystä
  • 12 g suolatonta voita
  • 1 kpl vaniljatanko

Crème Diplomate

  • 150 g crème pâtissière
  • 75 g kermavaahtoa (soft peak)

Vadelmacoulis

  • 100 g vadelmamehua
  • 20 g sokeria
  • 1 g xantanaa

Mesimarjahillo

  • 100 g pakaste mesimarjoja
  • 50 g sokeria
  • 50 g glukoosia
  • 2 g espelette pippuria
  • 2 g punaista sezhuan pippuria

Valmistusohje

Sveitsiläinen marenki: Sekoita kaikki aineet keskenään korkeassa kulhossa sauvasekoitinta käyttäen. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes massa on 55’C. 

Vatkaa yleiskoneessa medium high nopeudella noin 5min, tai kunnes marenki on ”hard peak”. Laita massa pursotinpussiin jossa on laakea tylla. Pursoita puolipallomuotin päälle aloittaen ruusun ”sydämestä” ja siitä lehti kerrallaan kunnes ruusu on valmis. Tomuta vadelmapulverilla. (pakastekuivattu)

Laita 85’C uuniin joka on täysin kuiva. Kuivaa noin tunti, tai kunnes marenki on kuiva. Ota marenki pois silikonimuotin päältä ja raaputa ylimääräinen sisälmys pois, jotta marenki on mahdollisimman ohut.

Crème pâtissière: Laita kaikki ainekset kattilaan pois lukien voi. Kuumenna seos kiehuvaksi, kunnes maissitärkkelys kypsyy kokoajan sekoittan. Ota pois liedeltä ja emulsoi voi sekaan. Kaada seos astiaan, kelmuta ja viilennä nopeasti.

Crème Diplomate: Sekoita kermavaahto ja crème pâtissière keskenään.  Laita pursotinpussiin.

Vadelmacoulis: Kiehauta sokeri ja vadelmamehu, lisää xantana. Kylmennä jäähauteessa.

Mesimarjahillo: Keitä hilloksi, sekoita, siivilöi. Lisää vielä 1g sezhuan pippuria.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin reseptiMasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen reseptiMasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin reseptiMasterChef: "Mansikkaa layers" – Matin reseptiMasterChef: Kamomillaa, Sitruunaa & OmenaluntaKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartaletti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti