MasterChef: "Mansikkaa layers" – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 500 g mansikoita
- Vadelmia ja mustikoita
- 50 g mascarponea
- 50 g creme fraichea
- 2 kpl vaniljatankoa
- 200 g sokeria
- Vaahterasiirappia
- 1 kpl sitruuna
- 10 g popping candya
- 1 pnt minttua
- 50 g valkosuklaata
- 5 kpl liivatelehteä
- 1 oksa rosmariinia
- 5 g pistaasia
- Laventelinkukkaa
Valmistusohje
Vaahdota mascarpone ja creme fraiche. Mausta vaniljansiemenillä ja sitruunamehulla, sekä vaahterasiirapilla.
Kiehauta mansikankannat ja 5 dl vettä sekä 50 g sokeri. Lisää 2 liivatelehteä ja siivilöi. Laita sifoniin ja paineista.
Kiehauta 1 dl mansikkamehua ja lisää 1 liivatelehti. Siivilöi.
Paahda valkosuklaa uunissa noin 10-20 minuuttia, pari kertaa sekoittaen. Jäähdytä ja murusta. Lisää joukkoon popping candy ja pistaasi murut.
Viipaloi mansikat ohueksi carpacciota varten. Sivele pensselin avulla mansikkasiivuja hyytelöliemellä.
Valmista granite lisäämällä 3dl mansikkamehua kattilaan. Kiehauta ja lisää 0,5 kpl liivatteesta. Siirrä tuote haluamaasi astiaan pakastumaan ja raaputa annokseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti