Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: "Mansikkaa layers" – Matin resepti

Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 500 g mansikoita
  • Vadelmia ja mustikoita
  • 50 g mascarponea
  • 50 g creme fraichea
  • 2 kpl vaniljatankoa
  • 200 g sokeria
  • Vaahterasiirappia
  • 1 kpl sitruuna
  • 10 g popping candya
  • 1 pnt minttua
  • 50 g valkosuklaata
  • 5 kpl liivatelehteä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 5 g pistaasia
  • Laventelinkukkaa

Valmistusohje

Vaahdota mascarpone ja creme fraiche. Mausta vaniljansiemenillä ja sitruunamehulla, sekä vaahterasiirapilla.

Kiehauta mansikankannat ja 5 dl vettä sekä 50 g sokeri. Lisää 2 liivatelehteä ja siivilöi. Laita sifoniin ja paineista.

Kiehauta 1 dl mansikkamehua ja lisää 1 liivatelehti. Siivilöi.

Paahda valkosuklaa uunissa noin 10-20 minuuttia, pari kertaa sekoittaen. Jäähdytä ja murusta. Lisää joukkoon popping candy ja pistaasi murut.

Viipaloi mansikat ohueksi carpacciota varten. Sivele pensselin avulla mansikkasiivuja hyytelöliemellä.

Valmista granite lisäämällä 3dl mansikkamehua kattilaan. Kiehauta ja lisää 0,5 kpl liivatteesta. Siirrä tuote haluamaasi astiaan pakastumaan ja raaputa annokseen

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tummasuklaamoussea, vadelmasherbetti, yuzu granite, ruusulla maustettua vadelmaa ja karamellipähkinää – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Lakritsaa ja yuzua – Harmaan joukkueen reseptiMasterChef: Suklaata ja limeä – Jennyn reseptiMasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen reseptiMasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n reseptiMasterChef: Mansikkaa kahdella tapaa – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti