Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps10_beautyshots2_sarah_005
Julkaistu 05.06.2025 12:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmennessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät versioita trendileivonnaisista.

Minttu-oreganopohja

  • 170 g vehnäjauhoja
  • 55 g tomusokeria
  • 35 g maizenaa
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g margariinia
  • 45 ml mantelimaitoa
  • 2 tl kuivattu minttua
  • 2 tl oregano kuivattua

Mansikka-basilikahilloke

  • 80g sokeria
  • 150 g mansikkaa
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1 tl agaragaria
  • ½ punttia basilikaa

Karamellisoitu punasipuli

  • 3 kpl punasipulia
  • 3 rkl kasvismargariinia
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 3 tl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Chavre

  • 2 pkt (360 g) MÖ chavre juustoa 2pkt
  • 1,5 rkl kaurakermaa

Koristeluun

  • Kuivattu vadelmaa
  • Tuore mansikkaa
  • Tuore timjamia

Pitsi

  • 50 ml rypsiöljyä
  • 40 ml vettä
  • 10 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

TARTALETTIPOHJAT: Valmista taikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon kylmä margariini ja lopuksi, lisää mantelimaito. Taikina on tahmeaa, joten lisää vehnäjauhoa sen verran, että taikina irtoaa sormista. Käsittele taikinaa mahdollisimman vähän ja nopeasti, kun painelet sen tartalettivuokiin. Painele tartaletit vuokiinsa ja vie ne kylmään. Anna levätä n.10-15min.  Paista 175 asteisessa uunissa, alatasolla 12-15min.  Paiston jälkeen irrota vuoista heti. 

MANSIKKA-BASILIKAHILLOKE: Leikkaa mansikat pyöreiksi siivuiksi, murskaa osa haarukalla. Mittaa kaikki aineet paitsi agar agar kattilaan ja lisää mansikat, sitten kun sokeri on sulanut. Anna mansikoiden pehmentyä kiehuen ja lisää lopuksi agar agar. Anna kiehua 2min. Sekoitellen. Kaada laakeaan astiaan ja vie kylmään. 

KARAMELLISOITU PUNASIPULI: Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi, mittaa kaikki aineet kattilaan ja kun sokeri on sulanut lisää sipulit.  Anna karamellisoitua miedolla lämmöllä.

CHAVRE: Vatkaa chavre, lisää joukkoon tilkka kaurakermaa jaa vatkaa kuoheaksi.

PITSI: Sekoita raaka-aineet sekaisin. Paista paistinpannulla rapeiksi pitseiksi.

KOKOAMINEN JA TARJOILU: Laita tartaletin pohjalle karamellisoitua sipulia ja sen päälle mansikka-basilikahilloketta. Pursota vatkattu chavre kauniisti, asettele päälle tuoretta mansikkaa, timjamia sekä sipulia. Viimeistele pitsikoristeella.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo