Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

Julkaistu 05.06.2025 12:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmennessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät versioita trendileivonnaisista.

Minttu-oreganopohja

  • 170 g vehnäjauhoja
  • 55 g tomusokeria
  • 35 g maizenaa
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g margariinia
  • 45 ml mantelimaitoa
  • 2 tl kuivattu minttua
  • 2 tl oregano kuivattua

Mansikka-basilikahilloke

  • 80g sokeria
  • 150 g mansikkaa
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1 tl agaragaria
  • ½ punttia basilikaa

Karamellisoitu punasipuli

  • 3 kpl punasipulia
  • 3 rkl kasvismargariinia
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 3 tl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Chavre

  • 2 pkt (360 g) MÖ chavre juustoa 2pkt
  • 1,5 rkl kaurakermaa

Koristeluun

  • Kuivattu vadelmaa
  • Tuore mansikkaa
  • Tuore timjamia

Pitsi

  • 50 ml rypsiöljyä
  • 40 ml vettä
  • 10 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

TARTALETTIPOHJAT: Valmista taikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon kylmä margariini ja lopuksi, lisää mantelimaito. Taikina on tahmeaa, joten lisää vehnäjauhoa sen verran, että taikina irtoaa sormista. Käsittele taikinaa mahdollisimman vähän ja nopeasti, kun painelet sen tartalettivuokiin. Painele tartaletit vuokiinsa ja vie ne kylmään. Anna levätä n.10-15min.  Paista 175 asteisessa uunissa, alatasolla 12-15min.  Paiston jälkeen irrota vuoista heti. 

MANSIKKA-BASILIKAHILLOKE: Leikkaa mansikat pyöreiksi siivuiksi, murskaa osa haarukalla. Mittaa kaikki aineet paitsi agar agar kattilaan ja lisää mansikat, sitten kun sokeri on sulanut. Anna mansikoiden pehmentyä kiehuen ja lisää lopuksi agar agar. Anna kiehua 2min. Sekoitellen. Kaada laakeaan astiaan ja vie kylmään. 

KARAMELLISOITU PUNASIPULI: Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi, mittaa kaikki aineet kattilaan ja kun sokeri on sulanut lisää sipulit.  Anna karamellisoitua miedolla lämmöllä.

CHAVRE: Vatkaa chavre, lisää joukkoon tilkka kaurakermaa jaa vatkaa kuoheaksi.

PITSI: Sekoita raaka-aineet sekaisin. Paista paistinpannulla rapeiksi pitseiksi.

KOKOAMINEN JA TARJOILU: Laita tartaletin pohjalle karamellisoitua sipulia ja sen päälle mansikka-basilikahilloketta. Pursota vatkattu chavre kauniisti, asettele päälle tuoretta mansikkaa, timjamia sekä sipulia. Viimeistele pitsikoristeella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Kasvimaan juhannusröra, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun allaKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatSalmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti