Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoituja mustekaloja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4:lle hengelle

  • 500 g pakastettuja kokonaisia kalmareita
  • 1 sitruuna
  • 1 punainen chili
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pieneksi silputtuna
  • pieni purkki pikkukapriksia
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Sulata mustekalat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa päät irti ja poista silmät, aivot sekä paksu jäntevä osa, jossa lonkerot yhdistyvät. Säästä mustekalan ontto lakki ja leikkaa se poikittain renkaiksi. Leikkaa lonkerot noin 4 cm pitkiksi suupaloiksi, ne kutistuvat hieman kypsentäessä. Huuhtele kylmällä vedellä.

Valmista marinadi halkaisemalla chili. Poista siemenet, mutta jätä ne sivuun jos haluat lisätä tulisuutta. Kuumenna puolet oliiviöljystä ja heitä valkosipulit sekä chili tirisemään öljyyn. Ne saavat ottaa väriä, mutta eivät palaa. Lisää öljyyn mustekalat, kun valkosipuli näyttää kullankeltaiselta. Paistele mustekaloja muutama minuutti sekoitellen ja kumoa sitten tarjoilukulhoon. Purista mustekalojen päälle sitruunan mehu ja rouhi päälle reilusti suolaa, ainakin noin 3 tl. Rouhi myös hieman mustapippuria ja liruta päälle loput oliiviöljyt ja sekoita. Koristele persiljasilpulla sekä kapriksilla ja laita jääkaappiin marinoitumaan.

Jääkaapissa marinoituneet mustekalat kannatta ottaa varttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja pyöräyttää hieman lusikalla, että marinadin eri ainekset sekoittuvat kunnolla.

Lisää aiheesta:

Piparjuurimarinoitua lohtaValkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukatPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaPaellaÄyriäisnyyttiGazpachokeitto ja valkosipulikrutongit
Kastike äyriäisilleKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastike äyriäisille
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättiravunpyrstöjä ja suklaakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Katkarapuja kolmella kastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kolme kevyttä kastiketta äyriäisherkutteluun

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maustamattomia ostereita ja kolmea vinegrettiä

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kuusi kastiketta scampi frittin kanssa