Marinoituja mustekaloja
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4:lle hengelle
- 500 g pakastettuja kokonaisia kalmareita
- 1 sitruuna
- 1 punainen chili
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- pieneksi silputtuna
- pieni purkki pikkukapriksia
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Sulata mustekalat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa päät irti ja poista silmät, aivot sekä paksu jäntevä osa, jossa lonkerot yhdistyvät. Säästä mustekalan ontto lakki ja leikkaa se poikittain renkaiksi. Leikkaa lonkerot noin 4 cm pitkiksi suupaloiksi, ne kutistuvat hieman kypsentäessä. Huuhtele kylmällä vedellä.
Valmista marinadi halkaisemalla chili. Poista siemenet, mutta jätä ne sivuun jos haluat lisätä tulisuutta. Kuumenna puolet oliiviöljystä ja heitä valkosipulit sekä chili tirisemään öljyyn. Ne saavat ottaa väriä, mutta eivät palaa. Lisää öljyyn mustekalat, kun valkosipuli näyttää kullankeltaiselta. Paistele mustekaloja muutama minuutti sekoitellen ja kumoa sitten tarjoilukulhoon. Purista mustekalojen päälle sitruunan mehu ja rouhi päälle reilusti suolaa, ainakin noin 3 tl. Rouhi myös hieman mustapippuria ja liruta päälle loput oliiviöljyt ja sekoita. Koristele persiljasilpulla sekä kapriksilla ja laita jääkaappiin marinoitumaan.
Jääkaapissa marinoituneet mustekalat kannatta ottaa varttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja pyöräyttää hieman lusikalla, että marinadin eri ainekset sekoittuvat kunnolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto