Marinoitua ruijanpallasta
Ruijanpallas on upean makuinen kala, joka sopii hyvin grillattavaksi. Keitetyt perunat ja keitetyt vihreät pavut ovat maistuva lisuke.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 800 g ruijanpallasta (4 palaa) tai muuta valkolihaista kalaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl pippuria
Koristeluun
- 1 tomaatti
- 1 sitruuna
- 4 kaprista
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita pippuri ja sitruunamehu ja marinoi kalaa puolisen tuntia.
2. Viipaloi tomaatti ja sitruuna koristelua varten.
3. Grillaa kalaa 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Jos palat ovat paksuja, voit jälkikypsyttää niitä 100-asteisessa uunissa 2-4 minuuttia. Tarjoa kala lämpimiltä lautasilta. Koristele annokset sitruuna- ja tomaattiviipaleilla sekä kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan