Marinoidut sipulisilakat

Todella maukas silakkaruoka, jota syö mielellään kesäaikaan uusien perunoiden kanssa.

1 satsiin

  • 2 ½ kg perkaamattomia silakoita
  • 2 ½ dl etikkaa
  • 7 dl vettä

Mausteseos

  • ½ dl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl murskattuja maustepippureita
  • 1 rkl murskattuja valkopippureita
  • 2 keltasipulia, ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sekoita etikkaliemi. Laita silakat kulhoon, kaada liemi päälle ja laita kylmään 15 tunniksi.

2. Nosta kalat liemestä ja valuta. Sekoita mausteseos. Laita kalat selkäpuoli ylöspäin kulhoon vuorotellen mausteiden ja sipulin kera. Laita päälle vati, joka mahtuu kulhoon, ja laita sen päälle paino. Anna maustua kylmässä 2 vuorokautta. Tarjoile tuoreen sipulin ja tillin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!