Marinoidut sipulisilakat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667836/landscape16_9/515/290/3e8ec4199f732370082932e0254872ce/Df/934019-5297.jpg)
Todella maukas silakkaruoka, jota syö mielellään kesäaikaan uusien perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 satsiin
- 2 ½ kg perkaamattomia silakoita
- 2 ½ dl etikkaa
- 7 dl vettä
Mausteseos
- ½ dl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl murskattuja maustepippureita
- 1 rkl murskattuja valkopippureita
- 2 keltasipulia, ohuina viipaleina
Valmistusohje
1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sekoita etikkaliemi. Laita silakat kulhoon, kaada liemi päälle ja laita kylmään 15 tunniksi.
2. Nosta kalat liemestä ja valuta. Sekoita mausteseos. Laita kalat selkäpuoli ylöspäin kulhoon vuorotellen mausteiden ja sipulin kera. Laita päälle vati, joka mahtuu kulhoon, ja laita sen päälle paino. Anna maustua kylmässä 2 vuorokautta. Tarjoile tuoreen sipulin ja tillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka