Marinoidut sipulisilakat
Julkaistu
Todella maukas silakkaruoka, jota syö mielellään kesäaikaan uusien perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 satsiin
- 2 ½ kg perkaamattomia silakoita
- 2 ½ dl etikkaa
- 7 dl vettä
Mausteseos
- ½ dl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl murskattuja maustepippureita
- 1 rkl murskattuja valkopippureita
- 2 keltasipulia, ohuina viipaleina
Valmistusohje
1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sekoita etikkaliemi. Laita silakat kulhoon, kaada liemi päälle ja laita kylmään 15 tunniksi.
2. Nosta kalat liemestä ja valuta. Sekoita mausteseos. Laita kalat selkäpuoli ylöspäin kulhoon vuorotellen mausteiden ja sipulin kera. Laita päälle vati, joka mahtuu kulhoon, ja laita sen päälle paino. Anna maustua kylmässä 2 vuorokautta. Tarjoile tuoreen sipulin ja tillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan