Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoidut sipulisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todella maukas silakkaruoka, jota syö mielellään kesäaikaan uusien perunoiden kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

1 satsiin

  • 2 ½ kg perkaamattomia silakoita
  • 2 ½ dl etikkaa
  • 7 dl vettä

Mausteseos

  • ½ dl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl murskattuja maustepippureita
  • 1 rkl murskattuja valkopippureita
  • 2 keltasipulia, ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sekoita etikkaliemi. Laita silakat kulhoon, kaada liemi päälle ja laita kylmään 15 tunniksi.

2. Nosta kalat liemestä ja valuta. Sekoita mausteseos. Laita kalat selkäpuoli ylöspäin kulhoon vuorotellen mausteiden ja sipulin kera. Laita päälle vati, joka mahtuu kulhoon, ja laita sen päälle paino. Anna maustua kylmässä 2 vuorokautta. Tarjoile tuoreen sipulin ja tillin kera.

Lisää aiheesta:

Jouluntuoksuiset maustesilakatValkosipulilta tuoksuvat silakatSipulisilakatKotoiset silakkarullatMehevät pesto-silakkarullatKeitettyjä silakoita vihannesten kera
MaustesilakkaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jouluntuoksuiset maustesilakat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Valkosipulilta tuoksuvat silakat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sipulisilakat