Lohi-punasipuliceviche

Ceviche on eteläamerikkalainen vastine graavaukselle. Kala marinoidaan limessä ja sitruunassa, joka tekee kalasta ”valmistettua” ja maukasta. Tarjoile alkuruokana tai seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 300 g lohta
  • ½ dl puristettua limemehua
  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • vapaavalintaista salaattia
  • ½ punasipuli

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita limemehu, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi lohi ja laita viipaleet vuokaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua yön yli. Kalasta pitää tulla valkoinen ja läpinäkyvä.

3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhdo salaatti ja asettele vadille. Asettele lohiviipaleet salaatin päälle, koristele punasipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!