Lohi-katkarapucocktail mangon ja avokadon kera
Tässä mainio alkuruokacocktail illallisen alkajaisiksi. Mango ja avokado takaavat raikkaan maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- ½ mango
- 1 pieni punasipuli
- ½ kurkku
- 1 avokado
- 400 g katkarapuja
- 150 g savulohta
- 1 tl sitruunamehua
- 2 tl silputtua korianteria
- 1/4 jäävuorisalaattia
- 1 tomaatti
Koristeluun
- 4 sitruunanlohkoa
- 4 tillinoksaa
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Leikkaa mango, punasipuli, kurkku, tomaatti ja avokado pieniksi kuutioiksi. Suikaloi jäävuorisalaatti. Pane osa katkaravuista syrjään koristelua varten ja kuutioi loput. Kuutioi myös lohi.
2. Sekoita vihannes-, hedelmä-, katkarapu- ja lohikuutiot sekä jäävuorisalaatti keskenään. Kaada joukkoon sitruunamehua. Mausta korianterilla.
3. Huuhdo salaatinlehdet, aseta cocktaillasiin ja täytä lasit katkarapu-lohisalaatilla. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti