Lohi-kasvisvartaat
Helpot lohi-kasvisvartaat valmistuvat nopeasti grillissä, mutta myös kätevästi lieden päällä parila- tai paistinpannussa. Energiapitoisuus: 292 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 200 g kesäkurpitsaa
- 150 g keltaista paprikaa
- 200 g herkkusieniä
- 100 g tomaattia
- 2 tl rypsiöljyä
- ripaus merisuolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohi noin 2,5-3 cm:n kuutioiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika samansuuruisiksi paloiksi. Halkaise isommat herkkusienet.
Kun grillaat hiili- tai kaasugrillillä, liota puisia grillitikkuja ½-2 tuntia vedessä ennen käyttöä, etteivät ne syty palamaan. Voit käyttää myös metallitikkuja.
Pujottele kasvis- ja lohipalat tikkuihin. Jos kaikki kasvikset eivät mahdu, tee muutama kasvistikku erikseen.
Sipaise kasvisten pinta öljyllä.
Grillaa ritilän tai parilan päällä 2-3 minuuttia ahkerasti käännellen. Varo ettei grilli ole liian kuuma.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti